Πρωθυπουργική Porsche 993 Turbo S γουρλώνει μάτια

Η Porsche 993 Turbo είναι αναντίρρητα η πιο όμορφη 911 που έχει βγει από το Τσουφενχάουζεν, αλλά και μια από τις πιο σημαδιακές καθώς αποτελεί τον τελευταίο εκπρόσωπο των αερόψυκτων. Ένας πειρασμός από τα έγκατα της δεκαετίας του 90, στον οποίο δεν μπορούσαν να αντισταθούν ούτε πρωθυπουργοί!

Η Vanilla Yellow που βλέπουμε άνηκε στον πρώην ηγέτη του Κουβέιτ, σεΐχη Nasser Al-Mohammed Al-Sabah. Ο συγκεκριμένος χρωματικός συνδυασμός λευκού με πράσινο μέντας τού άρεσε τόσο πολύ, ώστε ζήτησε να βαφούν μέχρι οι αεραγωγοί του προφυλακτήρα. Σε σχέση με το εσωτερικό πάντως, οι παρεμβάσεις του σεΐχη στο αμάξωμα της 993 Turbo S είναι σαν να μην υφίστανται.

Η ολότητα της καμπίνας καλύπτεται από μια φανταχτερή μίξη κίτρινου και πορτοκαλί, που δοκιμάζει τις αντοχές του αμφιβληστροειδή. Ακόμα και ο πίνακας οργάνων με τους αεραγωγούς του κλιματισμού είναι καλυμμένα από τη συγκεκριμένη απόχρωση, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των επιφανειών φέρουν πάνω τους δέρμα. Για να «σπάει» η δερμάτινη υφή, πάνελ από πραγματικό ξύλο απαρτίζουν το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών. Έξτρα πόντους μοναδικότητας προσδίδουν τα προσκέφαλα, στα οποία είναι ραμμένα τα αρχικά του πρώτου ιδιοκτήτη (NMS, εκ του Nasser Mohammed Sabah).

Μηχανικά, ο αερόψυκτος twinturbo boxer των 3.6 λίτρων κρίθηκε επαρκής από τον άλλοτε πρωθυπουργό της αραβικής χώρας, οπότε αφέθηκε στην εργοστασιακή του ησυχία. Η απόδοση του φτάνει στα 450 άλογα από 408 της απλής Turbo, χάρις στους μεγαλύτερους υπερτροφοδότες KKK K-24, το μεγαλύτερο ψυγείο λαδιού, τα επίσης μεγαλύτερα intercooler και τον αναβαθμισμένο εγκέφαλο Motronic. Σε συνέργεια με το σύστημα τετρακίνησης και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, η 993 Turbo S ήθελε 3,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, 8,9 δλ. για το 0-160 χλμ./ώρα και φτάνει στα 297 χλμ./ώρα της τελικής.

Μόλις 183 993 Turbo S κατασκευάστηκαν, με τη συγκεκριμένη να αποτελεί αδιαμφισβήτητα μοναδική περίπτωση. Το οδόμετρο αναγράφει μόλις 135 χλμ. και παρόλα αυτά, η Γερμανίδα έχει περάσει από το πρόγραμμα αναπαλαίωσης Porsche Classic. Η τιμή της φτάνει σε αστρονομικά επίπεδα, οριζόμενη στις 888.888 δολάρια (787.730 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store