Πρώτη γεύση από το CUPRA Tarraco

Είδαμε τις προάλλες το νέο SEAT Tarraco, που φιλοδοξεί να γίνει η σπορτίφ και «γήινη» εναλλακτική στα μεγάλα premium SUV. Αν και αρκετά σπορ από μόνο του, μια πρόταση από την CUPRA (η οποία πλέον είναι ξεχωριστή μάρκα) δεν φαντάζει διόλου απίθανη. Για την ακρίβεια είναι σχεδόν σίγουρη, αν λάβουμε υπόψη τα κατορθώματα του «αδελφού» Skoda Kodiaq RS αλλά και την μορφή του πρώτου αυθύπαρκτου μοντέλου που ετοιμάζουν οι «γρήγοροι» Ισπανοί.

Δείτε ακόμα: Ποια SUV βγάζουν λιγότερα προβλήματα

Ο εγνωσμένης φήμης ψηφιακός σχεδιαστής X-Tomi Design αναλαμβάνει να μας προϊδεάσει για το πιθανολογούμενο CUPRA Tarraco. Η σχεδίαση του εμπρός μέρους αποτελεί ένα κράμα του κανονικού Tarraco, του CUPRA Atteca και του ανεξάρτητου CUPRA που εξελίσσεται. Το χρώμα είναι ένας συνδυασμός γκρι με χρυσαφί ζάντες, στα πρότυπα των επίσημων χρωμάτων των μοντέλων της CUPRA. Το σχέδιο και οι διαστάσεις των τροχών κινούνται στο ίδιο μοτίβο, όμως ο X-Tomi παρέλειψε να βάλει το σήμα της νεότευκτης εταιρίας στη μάσκα και απλά χρωμάτισε αυτό της SEAT.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του SEAT Arona με 1.000άρι μοτέρ φυσικού αερίου

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη τώρα, μόνο βάσιμες υποψίες μπορούμε να διατηρούμε. Η κορυφή της γκάμας στο Tarraco καταλαμβάνεται από τον 2.0λιτρο TDI των 190 ίππων, ενώ αυτή του όμορου Kodiaq από τον ίδιο κινητήρα στην έκδοση με τα δυο τούρμπο και τους 240 ίππους. Λογικά το ίδιο μοτέρ θα βρεθεί κάτω από το καπό του μεγάλου CUPRA, πιθανόν με αυξημένη ισχύ ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στα 300 άλογα του κορυφαίου Ateca. Όπως και ‘χει, περισσότερα θα ξέρουμε εντός του 2019. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, πάντως, είναι πέρα για πέρα ελπιδοφόρα.

Get it on Google Play Download on the App Store