Πρωτοποριακός κοτσαδόρος με αυτόματη σύνδεση (+video)

Όσοι οδηγοί έχουν κοτσαδόρο στο αυτοκίνητό τους για να ρυμουλκούν μια βάρκα ή ένα τρέιλερ σίγουρα θα έχουν αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με την σύνδεση, ενώ μετά η αφαίρεσή του όταν δεν χρησιμοποιείται απαιτεί μια διαδικασία. Παράλληλα, όσοι έχουν την κακή συνήθεια να κυκλοφορούν με τον κοτσαδόρο όλες τις μέρες του χρόνου δυσκολεύουν τους πεζούς που χτυπάνε τα πόδια τους όταν περνούν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, ενώ ακόμα και μια μικρή επαφή με άλλο αυτοκίνητο (π.χ. στο παρκάρισμα) μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά.

Διαβάστε ακόμη: Πότε χρειάζεται αλλαγή ο δίσκος – πλατό του συμπλέκτη;

Τη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να δώσει ένας πρωτοποριακός κοτσαδόρος, ο οποίος έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα γυναικών και έχει υλοποιηθεί από την εταιρεία Semcom. Όπως θα δείτε παρακάτω και στο βίντεο, ο νέος αυτός κοτσαδόρος δεν προεξέχει καθόλου από το αυτοκίνητο, είναι ενσωματωμένος στον πίσω προφυλακτήρα και η σύνδεση μεταξύ οχήματος και ρυμουλκούμενου γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένα χωρίς να χρειάζεται καμία παρέμβαση από τον οδηγό.

Όταν το αυτοκίνητο πλησιάσει το ρυμουλκούμενο, τότε με αυτόνομο τρόπο το όχημα κατευθύνεται προς το σημείο σύνδεσης. Ο οδηγός παρακολουθεί τη διαδικασία μέσω οθόνης στο αυτοκίνητο, όπου παρέχονται ακόμη πληροφορίες για το βάρος και την ισορροπία του φορτίου, για τα φώτα του ρυμουλκούμενου, τα όρια ταχύτητας κ.λπ.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί υπάρχει ο μοχλός στον εσωτερικό καθρέπτη;

Δείτε το νέο αυτό πλήρως αυτόματο πρωτότυπο κοτσαδόρο στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store