Raven GT: V12 με 789 ίππους και το 0-100 σε 2,9

Τα ψηφιακά πρωτότυπα αυτοκίνητα είναι αρκετά διαδεδομένα στην εποχή μας, είτε από ανεξάρτητους σχεδιαστές που θέλουν να επιδείξουν τις δεξιότητές τους είτε από αυτοκινητοβιομηχανίες που κάποια στιγμή μπορεί (ή και όχι) να τα μετουσιώσουν σε κανονικά πρωτότυπα. Η Raven Cars, μια νεοσύστατη εταιρεία, πήγε αυτή την ιδέα λίγο πιο μακριά, δημιουργώντας πρωτότυπα αυτοκίνητα NFT (σ.σ. τα ψηφιακά που προαναφέρθηκαν) ξεκινώντας με το Raven GT, το οποίο οραματίζεται ως ένα κουπέ με κινητήρα V12.

Στόχος της είναι να προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού υψηλής ποιότητας και να επιταχύνει την υιοθέτηση του «σύμπαντος» NFT. Μάλιστα, η διαδικασία σχεδιασμού τους είναι πανομοιότυπη με αυτή μιας πραγματικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μέχρι το σημείο να κατασκευάζουν το πραγματικό αυτοκίνητο που δεν πραγματοποιούν φυσικά.

Το GT έχει τις αναλογίες ενός πισωκίνητου supercar, με μακρύ καπό και χαμηλό σμιλεμένο αμάξωμα. Στο μπροστινό μέρος, βλέπουμε μεγάλη μάσκα, σπορ εισαγωγές προφυλακτήρων και προβολείς LED τοποθετημένους στο φτερό. Στο προφίλ υπάρχει μια τεράστια πλευρική εισαγωγή στο μπροστινό φτερό, ένα πανοραμικό παρμπρίζ που ενώνεται με τα πλαϊνά παράθυρα και τροχοί μεγάλης διαμέτρου που τονίζονται από τα τονισμένα φτερά.

Το πίσω μέρος είναι αρκετά επιθετικό με γραμμή οροφής σε στυλ κουπέ, λεπτά πίσω φώτα LED εμπνευσμένα από τη Jaguar και επιπλέον μεγάλο διαχύτη. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε πέντε εξωτερικές αποχρώσεις, Liquid Chrome, Scandal Green, Open Sea, Chrome Orange και Morning Frost, ενώ η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα εικόνες του εσωτερικού.

Το Raven GT μπορεί να μην προορίζεται για τον πραγματικό κόσμο, αλλά η εταιρεία έχει περιγράψει τις πιθανές προδιαγραφές εάν επρόκειτο να βγει στο δρόμο. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο, το διθέσιο κουπέ θα μπορούσε να βασίζεται σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα V12, φτάνοντας τη ζυγαριά στα 1.525 κιλά.

Ο διαμήκης τοποθετημένος βενζινοκινητήρας V12 θα απέδιδε 789 ίππους και 718 Nm ροπής. Η ισχύς θα αποστέλλεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων που επιτρέπει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα άνω των 340 χλμ/ώρα. Η Raven Cars, μάλιστα, υπολογίζει μια εκτιμώμενη κατανάλωση καυσίμου 15 λίτρων/100 χλμ.

Δεν είναι γνωστό πόσα NFT που σχετίζονται με το Raven GT θα προσφερθούν προς πώληση, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει ήδη το δεύτερο μοντέλο της, το οποίο θα είναι ένα εξίσου υπεραυτοκίνητο, προτού εισέλθουν στον «κόσμο» του metaverse.

Get it on Google Play Download on the App Store