Ρεκόρ από την Mercedes-AMG στο Nurburgring (+video)

O θρόνος της ταχύτητας για την κατηγορία των SUV έχει νέο κάτοχο, ο οποίος επιστρέφει τα σκήπτρα στην Γερμανία. Η νέα Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ δοκίμασε την τύχη της στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου και με χρόνο 7.49.369 είναι πλέον το ταχύτερο SUV παραγωγής στην θρυλική χάραξη των 21 χιλιομέτρων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes GLC 250 4MATIC 9G-TRONIC

Ο επικεφαλής εξέλιξης οδικής συμπεριφοράς της Mercedes-AMG και επαγγελματίας οδηγός αγώνων, Markus Hofbauer, πήρε μια αμιγώς εργοστασιακή GLC 63 S 4MATIC+ και στόχευσε κατευθείαν σε ένα αποτέλεσμα: την εκθρόνιση της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio από το σπίτι των Γερμανών. Και δεν χρειάστηκε παραπάνω από μια προσπάθεια για να το καταφέρει, καθώς στον πρώτο κιόλας γύρο το ιπποφορβείο από την Στουτγκάρδη κατέρριψε το ρεκόρ της Stelvio QV που ήταν στο 7.51.700. Το επίτευγμα του διδύμου Hofbauer-GLC 63 S γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν αναλογιστεί κανείς τις φθινοπωρινές συνθήκες (όπως αναφέρει η γερμανική εταιρία) που επικρατούσαν, με την υγρασία να νοτίζει το οδόστρωμα σε αρκετά σημεία.

Παρόλα αυτά το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση δεν προβληματίστηκαν, ούτε από τους 2 τόνους του αμαξώματος (1.945 κιλά για την ακρίβεια) ούτε από τα 510 άλογα και τα 700 Nm της ροπής του διπλά υπερτροφοδοτούμενου 4λιτρου V8. Είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε λιγότερο από 4 δλ. (3,8) ενώ η τελική μπορεί να αγγίξει τα 290 χλμ./ώρα, σε περίπτωση που αποφασίσει κάποιος να απομακρύνει τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Το χειρότερο τρακάρισμα στο Nurburgring για το 2018 (+video)

Αυτά είναι και τα μόνα διαθέσιμα στοιχεία, καθώς οι άνθρωποι της Mercedes δεν ανακοίνωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες – πέρα φυσικά από το video, για να προλάβουν τυχόν κύματα αμφισβήτησης.

Get it on Google Play Download on the App Store