Ρεκόρ Γκίνες μέσω ορυχείων για την Porsche Taycan!

Η Porsche δεν είναι άγνωστη με τα Ρεκόρ Γκίνες, ιδίως όταν μεσολαβεί η Taycan. Το EV από το Τσουφενχάουζεν έχει αρκετές ιστορικές διακρίσεις στο βιογραφικό του, σχετικές με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο αυτή που πέτυχε πριν λίγες ημέρες είναι η πιο ξεχωριστή.

Η Taycan Cross Turismo πραγματοποίησε ένα ταξίδι 1.413 μιλίων (2.274 χλμ.) στις Η.Π.Α., περνώντας από 5 πολιτείες και αλλάζοντας σχεδόν 5.000 μέτρα σε υψόμετρο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που χάρισε στην Cross Turismo την αναφορά της στα βιβλία Γκίνες, καθώς η εναλλαγή των 4.842,96 μέτρων υψόμετρου είναι η μεγαλύτερη που έχει πετύχει ποτέ ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Η διαδρομή ξεκίνησε στα ορυχεία Eagle Nickel του Μίσιγκαν, που βρίσκονται 540 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. H ηλεκτρική Porsche μάλιστα χρειάστηκε να περάσει μέσα από τα τούνελ των ορυχείων, κάνοντας μερικές στάσεις για φωτογραφίες με εργαζομένους!

Στη συνέχεια πήρε το δρόμο για την κορυφή του βουνού Pikes Peak, στα 4.302 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, κάνοντας τη βόλτα της από τη διαδρομή της θρυλικής ανάβασης. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε μετά από 34 ώρες, κάνοντας παύσεις μόνο για τη φόρτιση των μπαταριών. Αυτές οι στάσεις λειτουργούσαν και ως διάλειμμα για τα τρία γκρουπ οδηγών, που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το παράτολμο εγχείρημα.

Η Taycan που κατέκτησε το μετάλλιο των Ρεκόρ Γκίνες δεν ήταν ούτε η Turbo S, ούτε η Turbo, ούτε καν η 4S, αλλά η βασική 4 Cross Turismo! Σε αυτή, οι δυο ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυαστικά 390 ίππους και 500 Nm, φτάνοντας στα 476 άλογα με λειτουργία overboost. Η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται στα 22,4-26,4 kWh/100 χλμ. (βάσει WLTP) και η αυτονομία στα 389-456 χλμ. Η βάρους 2.250 κιλών Porsche, τέλος, επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,1 δλ. και φτάνει μέχρι τα 220 χλμ./ώρα, όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Get it on Google Play Download on the App Store