Ρεκόρ όλων των εποχών η BMW M3 Touring (+video)

Ακόμα δεν παρουσιάστηκε επίσημα και ήδη, η BMW M3 Touring στρογγυλοκάθεται στο θρόνο των station wagon. To ρεκόρ ταχύτερου γύρου για estate παραγωγής στο Nurburgring, είναι πλέον δικό της!

Η M3 Touring μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» και γύρισε τα 21 χιλιόμετρά της σε 7.35.060, κονιορτοποιώντας το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στη Mercedes-AMG E63 S Estate, με 7.45.00. H πρώτη M3 Touring παραγωγής, δηλαδή, είναι πλέον το ταχύτερο station wagon όλων των εποχών στο Nurburgring, με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον δεύτερο! Ο χρόνος της μάλιστα είναι τόσο καλός, ώστε ξεπερνάει ακόμα κι εκείνον της BMW M5 Competition, ενώ πίσω της αφήνει και τη Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera – μεταξύ άλλων!

Κάτω από αυτό συναντάμε τα μηχανικά μέρη των υπολοίπων G80, ήτοι τον 3.0λιτρο twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά των 480 (στη βασική) και 510 (στην Competition) ίππων, με 6άρι χειροκίνητο ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς. Το ρεκόρ έγινε από την κορυφαία Competition, εφοδιασμένη με το σύστημα τετρακίνησης xDrive, η οποία υπολογίζεται στα 3,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 290 χλμ./ώρα (όπως και η αντίστοιχη σεντάν). Η κορυφαία επίδοση καταγράφηκε με τα αυτοκόλλητα του καμουφλάζ στο αμάξωμα, καθώς το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένο για τις 23 του μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store