Το μοναδικό ρεκόρ του Skoda Kodiaq RS (+video)

Πριν ακόμα παρουσιαστεί επίσημα, η γρήγορη έκδοση του μεγάλου SUV της Skoda άρχισε να «σπάει τα κοντέρ»!

Το Kodiaq RS βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με το μεγαλύτερο μέρος της να πραγματοποιείται στο θρυλικό Nurburgring. Η «βασίλισσα του ‘Ring», Sabine Smitz, και εκ των παρουσιαστών της τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear, πήρε στα χέρια της το τσέχικο SUV και σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου για 7θέσιο αυτοκίνητο παραγωγής.

Δείτε ακόμα: Σπουδαστές έκαναν το Skoda Karoq καμπριολέ

Η Smitz ολοκλήρωσε τα 20,8 χιλιόμετρα της «Πράσινης Κόλασης» σε 9.29.84″, με την ίδια να δηλώνει πως το Kodiaq RS είναι από τα πιο διασκεδαστικά αυτοκίνητα που έχει οδηγήσει μέσα στην -κατά γενική ομολογία- πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου. Σημειωτέον, η Γερμανίδα είναι η μοναδική γυναίκα που έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring. Το Skoda Kodiaq RS έχει κάτω από το καπό τον 2.0λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα TDΙ, απόδοσης 240 ίππων και 500 Nm ροπής. Η κίνηση κατανέμεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης της Haldex, το κιβώτιο λογικά θα είναι το 7αρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ στάνταρ θα είναι και το σύστημα DCC (Dynamic Chassis Control) που ελέγχει ηλεκτρονικά την απόσβεση των αμορτισέρ, την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων, την απόκριση του γκαζιού, το βάρος του τιμονιού κλπ.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Skoda Octavia RS Challenge Pack

Το ντεμπούτο του Kodiaq RS αναμένεται τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισιού. Δεν αποκλείεται να εξοπλιστεί και με τον 2.0λιτρο TFSI των 240 ίππων που συναντάμε στις Octavia RS του εξωτερικού, καθώς στην ελληνική αγορά διατίθεται μόνο -και αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας- με τον 2.0λιτρο TDI των 180 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store