Renault-Nissan-Mitsubishi με λειτουργικό Android

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Ο λόγος για την πρώτη συμφωνία ανάμεσα σε εταιρείες αυτοκινήτου με την Google προκειμένου να αποκτήσουν τα αυτοκίνητα λειτουργικό σύστημα Android. Κάτι που θα κάνει τα συστήματα πολυμέσων τους συμβατά με τα smartphone χωρίς περιορισμούς.

Δείτε ακόμη: Ξέρεις τι σημαίνει αυτό το αυτοκόλλητο στην πινακίδα;

Ο λόγος για τη συμφωνία των Renault, Nissan και Mitsubishi με την Google που ανακοίνωσαν και επισήμως συνεργασία προκειμένου τα αυτοκίνητα των εταιρειών να περάσουν σε μία νέα εποχή χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Android. Αυτό θα γίνει από το 2021 και θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα, μεταξύ πολλών άλλων και υπηρεσίες πλοήγησης με τη βοήθεια των Google Maps.

Φυσικά θα υπάρχει και πρόσβαση στο Google Play Store για να κατεβάζει εφαρμογές στο αυτοκίνητό του ενώ θα μπορεί να απαντάει σε κλήσεις και μηνύματα. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και με το τηλέφωνό μας.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι και πως δουλεύει το VTEC της Honda (+video)

Μάλιστα όπως λένε οι ιθύνοντες των εταιρειών, κάθε μάρκα από τις τρεις της κοινοπραξίας, θα αναπτύξει δικό της περιβάλλον γραφικών κλπ. προκείμενου τα συστήματα πολυμέσων να ξεχωρίζουν μεταξύ τους.

Get it on Google Play Download on the App Store