Ρωσικό κύκλωμα διακίνησης ραδιενεργών αυτοκινήτων!

Σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα, όταν ένα τσουνάμι 14 μέτρων που ακολούθησε σεισμό 9 ρίχτερ, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε 4 από τους 6 αντιδραστήρες και οδήγησε σε διαρροή ραδιενέργειας. Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους και η εκκένωση έφτασε σε περίμετρο 20 χιλιομέτρων, με τα «απόνερα» να χτυπούν την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι εξαγωγές σταμάτησαν προσωρινά, το ίδιο και η παραγωγή σε εργοστάσια που ήταν κοντά στην περιοχή, ενώ όσα αυτοκίνητα είχαν κατασκευαστεί διατάχθηκε από τις αρχές να καταστραφούν. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, όμως, όχι μόνο υπάρχουν ραδιενεργά αυτοκίνητα αλλά αποτελούν μια καθόλα κερδοφόρα επιχείρηση για Ρώσους λαθρεμπόρους!

Δείτε ακόμα: Πρόστιμο 850.000 δολαρίων σε εκπομπή λόγω ντίζελ!

Πολλά αυτοκίνητα που επηρεάστηκαν από την ακτινοβολία δεν ήταν γιαπωνέζικα, αλλά αφορούσαν και αντιπροσωπείες. Λόγου χάρη, της Audi. Πρόσφατα, οι λιμενικές υπηρεσίες του Βλαδιβοστόκ πραγματοποιούσαν τον καθιερωμένο έλεγχο στα φορτία, όταν οι μετρητές Γκάιγκερ έδειξαν ανησυχητικά υψηλές ενδείξεις σε ένα κοντέινερ. Ανοίγοντάς το, οι Ρώσοι λιμενικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα δεξιοτίμονο TT. Όπως αποδείχθηκε, μέσα από πολλές αλλοιώσεις στο ημερολόγιο του πλοίου και διάφορα παραποιημένα έγγραφα, το γερμανικό κουπέ είχε φτάσει από τη Φουκουσίμα! Το ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Το κόκκινο TT που βλέπουμε, ήταν το δεύτερο ραδιενεργό αυτοκίνητο που εντοπίστηκε εντός του 2020. Από το 2011, όταν σημειώθηκε το ατύχημα, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 30 περιπτώσεις παράτυπων εισαγωγών. Το πρόβλημα οξύνεται στα ανατολικά της χώρας, όπου τα δεξιοτίμονα δεν απαγορεύονται. Οι ρωσικές αρχές συνεργάζονται με τις ιαπωνικές, προκειμένου να διαλευκάνουν το παράνομο κύκλωμα διακίνησης. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που Ρώσοι βρίσκονται αναμεμειγμένοι σε δραστηριότητες του είδους, καθώς ακόμα και ο Κιμ Γιονκ Ουν προμηθεύεται παράνομα αυτοκίνητα μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου.

Διαβάστε επίσης: Η ρωσική Lamborghini των 14.500 ευρώ! (+videos)

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, το TT μπήκε σε καραντίνα και περιμένει την κατάλληλη διαδικασία διάλυσης. Τα μηχανικά μέρη αφαιρέθηκαν και μονώθηκαν με ειδικό υλικό, ενώ απαγορεύεται ρητά να το πλησιάσει κάποιος χωρίς προστατευτική στολή.

Get it on Google Play Download on the App Store