Σε αυτή τη πλατφόρμα θα βασίζεται το νέο Toyota Yaris

H Toyota εξέλιξε και δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα με το όνομα GA-B, την οποία θα χρησιμοποιούν τα μικρά μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας.

Όπως θα είδατε χρησιμοποιήσαμε πληθυντικό αριθμό για τα μικρά μοντέλα κι όχι τυχαία. Όπως ανέφερε και η Toyota το σημαντικότερο προτέρημα της εν λόγω πλατφόρμας, είναι πως θα μπορεί να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά για τη δημιουργία μοντέλων με διαφορετικά μήκη αμαξώματος.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το «σκληρό» Toyota Tacoma TRD Pro;

Η GA-B αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη της γνωστής πλατφόρμας TNGA, πάνω στην οποία «πατάει» η πλειοψηφία των μοντέλων της Toyota που απευθύνονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Με την εξέλιξη λοιπόν της TNGA, οι Ιάπωνες στοχεύουν να μειώσουν τις πλατφόρμες που διαθέτουν, όπου πέρα από την προφανή μείωση του κόστους, το «οπλοστάσιο» της μάρκας θα έχει σύγχρονες πλατφόρμες που θα κάνουν τα μοντέλα ακόμα πιο ανταγωνιστικά, μιας και θα βελτιώνουν κατά πολύ την οδική συμπεριφορά. Η GA-B θα χρησιμοποιηθεί από τα μελλοντικά μικρά μοντέλα της Toyota, όντας πιο ελαφριά, προσφέροντας παράλληλα την απαιτούμενη ακαμψία, αλλά και την μέγιστη αξιοποίηση των εσωτερικών διαστάσεων των μελλοντικών μοντέλων, ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν άνετους χώρους.

Διαβάστε επίσης: Mercedes SLK 32 AMG ή Toyota Aygo διετίας στα ίδια χρήματα;

Επιπρόσθετα, η εν λόγω πλατφόρμα θα μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικά set up ανάρτησης (εμπρός θα υπάρχουν γόνατα MacPherson με ψαλίδια βάσης και αντιστρεπτική ράβδο, ενώ πίσω θα μπορεί να τοποθετηθεί είτε ημιάκαμπτος άξονας, είτε διάταξη πολλαπλών συνδέσμων), έχοντας παράλληλα και χαμηλό κέντρο βάρους. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες μηχανικούς, αυτό το χαρακτηριστικό θα τους δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να τοποθετούν και τα καθίσματα πιο χαμηλά στο έδαφος, κάτι που θα βοηθάει στο πιο σπορ στήσιμο του αυτοκινήτου. Τέλος και χωρίς κάτι να έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη της μάρκας, η Toyota ερευνά τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα νέο μικρό crossover, το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το C-HR, ενώ για τα υπόλοιπα μελλοντικά μοντέλα τηρείται σιγήν ιχθύος!

Get it on Google Play Download on the App Store