Σε δημοπρασία σπάνια Ferrari 599 SA Aperta!

Η 599 SA Aperta είναι ένα από τα πλέον σπάνια αυτοκίνητα που κατασκεύασε η Ferrari την τελευταία δεκαετία. Ενδεικτικό της σπανιότητας του μοντέλου, είναι πως από το εργοστάσιο τσούλησαν τις ρόδες τους μόλις 80 κομμάτια 599 SA Aperta και τώρα ένα εξ αυτών δημοπρατείται!

Η Aperta κατασκευάστηκε ως η cabrio εκδοχή της hardcore 599 GTΟ, με την εικονιζόμενη να έχει διανύσει μόλις 11.100 χλμ. Η «καριέρα» της ξεκίνησε στη Γαλλία έχοντας κάνει τα προβλεπόμενα service της στις Κάννες και στη Νίκαια και τώρα το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία. Τα τελευταία 6 χρόνια έχει κάνει μόλις 700 χλμ.! Η 599 SA Aperta ήταν ειδική παραγγελία σε ότι αφορά το εξωτερικό της χρώμα, με τον πρώτο ιδιοκτήτη της να έχει επιλέξει τον κωδικό Nero Stellato. Επιπρόσθετα οι ζάντες βάφτηκαν σε μαύρο ματ χρώμα, ενώ στην ίδια απόχρωση είναι βαμμένες κι οι δαγκάνες των φρένων.

Τρομερά προσεγμένο είναι και το εσωτερικό της 599 SA Aperta, αφού έχει τοποθετηθεί πορτοκαλί δέρμα από τον οίκο Hermes, που κοσμεί τα αγωνιστικού τύπου ανθρακονημάτινα καθίσματα, το τούνελ μετάδοσης, αλλά και τα πλαϊνά των θυρών. Κομψή λεπτομέρεια, το υπόλοιπο ταμπλό έχει βαφτεί στην ίδια απόχρωση με το αμάξωμα. Να θυμίσουμε πως η Aperta κινείται από έναν 6λιτρο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα που παράγει 661 ίππους και 620 Nm ροπής. Το σπριντ από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,6 δλ., με την επιτάχυνση να είναι καταιγιστική έως και την τελική των 325 χλμ./ώρα. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας έχει οριστεί στα 948.076 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store