Σε ποια χώρα αγοράζεις Toyota με σπαρτά;

Τα Toyota αποτελούν παγκόσμια επιτυχία, με εκατομμύρια πωλήσεων κάθε χρόνο. Μια δημοτικότητα που απολαμβάνουν σε εκατοντάδες αγορές ανά την υφήλιο. Μόνο σε μία, όμως, μπορείς να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο του Ιάπωνα κατασκευαστή δίχως να καταβάλλεις χρήματα, αλλά καλαμπόκι!

Το πρόγραμμα Toyota Barter είναι μια καινοτόμος εφαρμογή για την αγροτική ανάπτυξη στη Βραζιλία, όπου μπορεί κάποιος καλλιεργητής ή εργάτης στον κλάδο της αγροκαλλιέργειας να αγοράσει αυτοκίνητο με τη σοδειά του. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ Hilux, SW4 (SUV βασισμένο στο Hilux, όπως το Fortuner) και Corolla Cross. Κατόπιν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο, με την ποσότητα προϊόντος που αντιστοιχεί σε αυτή. Καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι και όσπρια είναι τα παράγωγα καλλιεργειών που λειτουργούν ως «νόμισμα».

Η πρωτότυπη κίνηση έγινε πρώτη φορά το 2019 και σήμερα απαντάται σε 9 περιφέρειες της βραζιλιάνικης επικράτειας. Οι πωλήσεις από τον κλάδο της αγροκαλλιέργειας συνιστούν το 16% επί των συνολικών της Toyota στη χώρα, με το πρόγραμμα Barter να ενισχύει περαιτέρω την εμπορικότητα της φίρμας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν νέα μοντέλα από εξειδικευμένες αντιπροσωπείες, οι οποίες στελεχώνονται από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό που πιστοποιεί το κατά πόσο κάποιος ανταποκρίνεται στα προαπαιτούμενα, σε μια προσπάθεια αποφυγής τυχόν επιτήδειων.

Get it on Google Play Download on the App Store