Σε ράγες το νέο Kia Sportage στον τάρανδο (+video)

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα του νέου Kia Sportage στο τεστ αποφυγής ταράνδου, όπου κατάφερε να πετύχει κορυφαία επίδοση όχι μόνο με τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά στο ευρύτερο πλαίσιο των μετρήσεων.

Το km77.com πήρε ένα Sportage 1.6 Τ-GDI MHEV AWD και το έθεσε ενώπιον των τριών διαδρόμων. Το κορεατικό crossover διαθέτει 180 ίππους, 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, σύστημα τετρακίνησης και ελαστικά Continental Premium Contact 6, σε διάσταση 235/50/19. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια από τις πιο καλοεξοπλισμένες εκδόσεις του νέου Sportage. Κάτι που ανεβάζει το βάρος στα 1.700 κιλά και δημιουργεί μια κάποια αμφιβολία σχετικά με το πώς θα τα καταφέρνει στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Η δουλειά των μηχανικών της Kia, ωστόσο, εκπλήσσει ευχάριστα τους πάντες.

Παρότι μιλάμε για ένα SUV 1,7 τόνων, με 4,51 μέτρα μήκος και σχεδόν 1,65 μέτρα ύψος, το Sportage πέρασε δίχως πρόβλημα από τους τρεις διαδρόμους, δίχως να ακουμπήσει κώνο, με 80 χλμ./ώρα! Επίδοση που αφενός το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας, αφετέρου πρόκειται για μια από τις καλύτερες που έχουν μετρήσει οι Ισπανοί. Ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν ολοκληρώσει το τεστ αποφυγής ταράνδου με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα ή άνω, δείγμα του πόσο καλορυθμισμένο είναι το τρίπτυχο σασί-ανάρτηση-ηλεκτρονικά στο C-SUV της Kia.

Get it on Google Play Download on the App Store