Σε συνεργασία με την Ford το νέο VW Amarok

Φαίνεται πως η συμφωνία του περασμένου Ιανουαρίου μεταξύ Ford και VW για την από κοινού κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων, αρχίζει να παίρνει σάρκα κι οστά, αρχής γενομένης με την κατασκευή του νέου VW Amarok.

Επιπλέον, οι δυο εταιρείες εξερευνούν την πιθανότητα να συνεργαστούν και στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων, με σκοπό να υπάρξει οικονομία αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης.

Δείτε ακόμη: Ένα VW Amarok για τον Βόρειο Πόλο

Η Ford λοιπόν, θα δανείσει την πλατφόρμα που πατάει το Ford Ranger για την κατασκευή του Amarok της επόμενης γενιάς. Το νέο επιβεβαιώθηκε από το VW Group, το οποίο ανακοίνωσε πως έπεσαν οι υπογραφές για την από κοινού κατασκευή του νέου VW Amarok, ενώ παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση υπήρχε αναφορά στην διερεύνηση κοινών τόπων συνεργασίας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα και τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας. Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο CEO των επαγγελματικών οχημάτων της VW, κ. Thomas Sedran ο οποίος ανέφερε πως η χρήση της πλατφόρμας του Ranger θα βοηθήσει την μάρκα να κρατήσει χαμηλά το κόστος ανάπτυξης για το νέο Amarok.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα

Επιπρόσθετα ο κ. Sedran ανέφερε: «Συζητάμε έντονα το ενδεχόμενο η VW να συμμετέχει στην Argo, για να εξελίξουμε νέες τεχνολογίες γύρω από την αυτόνομη οδήγηση». Να θυμίσουμε πως η Αrgo αγοράστηκε από τη Ford το 2017!

Get it on Google Play Download on the App Store