Σε συνεργασία με την Toyota η νέα BMW X5 Hydrogen!

H BMW ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια υδρογονοκίνητη έκδοση της υπάρχουσας Χ5, η οποία θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα μας έρθει το 2022.

Ουσιαστικά θα περάσει στην παραγωγή το i Next Hydrogen Concept, που είχε κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2019. Κερασάκι στην τούρτα, η επέκταση της συνεργασίας με την Toyota για την περαιτέρω εξέλιξή του.

Δείτε ακόμα: Μοναδική αγροτική BMW 530d E39

Η BMW X5 Hydrogen θα αποδίδει 374 ίππους, και θα εφοδιάζεται με δεξαμενές υδρογόνου χωρητικότητας 6 κιλών, με το ανεφοδιασμό να ολοκληρώνεται σε έως και 4 λεπτά. Όπως ανέφεραν και στελέχη της BMW, «Ο συγκεκριμένος κινητήρας κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα δοκιμαστεί στην τρέχουσα BMW X5. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από την ηλεκτρική μονάδα που θα κάνει το ντεμπούτο της στο επερχόμενο iX3 και εξοπλίζεται με μια μπαταρία 74 kWh. Αυτή δίνει ζωή στον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα κι έχει ισχύ 286 ίππων και 400 Nm ροπής. Ο κινητήρας κυψελών υδρογόνου αποδίδει 170 ίππους, με την συνολική αυτονομία κατά WLTP να αγγίζει τα 440 χλμ.

Διαβάστε επίσης: BMW 740i βρίσκεται σε καραντίνα για 23 χρόνια!

Το μεγάλο νέο είναι όμως πως για τη δημιουργία του μοντέλου θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Toyota, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία πάνω στην τεχνολογία κυψελών υδρογόνου. Με το μόττο «The Power of Choice», η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Toyota. Να θυμίσουμε ότι η Toyota ήταν η πρώτη εταιρεία που πρόσφερε ένα μοντέλο με κυψέλες υδρογόνου, το Mirai από το 2015. Τέλος, στόχος της BMW είναι μέχρι το 2023 η οικογένεια των ηλεκτροκίνητων μοντέλων να αγγίζει τα 25, εκ των οποίων τα 12 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Δείτε ακόμα: Θα δίνατε 78.600 ευρώ για το Toyota Mirai;

Get it on Google Play Download on the App Store