«Σεφ» το Renault Megane στον τάρανδο (+video)

Το ανανεωμένο Renault Megane υποβλήθηκε στο καθιερωμένο τεστ αποφυγής ταράνδου, παρέχοντας δεδομένα και αποτελέσματα για κάθε γούστο.

Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε ήταν εξοπλισμένο με τον 1.3 TCe των 140 ίππων, το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC και 17άρες ζάντες, σε ελαστικά 205/50/17. H πρώτη προσπάθεια έγινε στα 75 χλμ./ώρα και δεν μπορούμε να πούμε πως άφησε θετικές εντυπώσεις. Με την δεύτερη τιμονιά, που σηματοδοτεί την είσοδο στον δεύτερο διάδρομο, το Megane έβγαλε μούτρα και σήκωσε στον αέρα τρεις κώνους (δυο από τον δεύτερο και έναν από τον τρίτο διάδρομο). Κατά τα φαινόμενα, θα περίμενε κάποιος πολύ χαμηλότερη ταχύτητα ώστε να ολοκληρωθεί το πέρασμα με επιτυχία. Κόντρα στα προγνωστικά όμως, το μικρομεσαίο Renault πέρασε «αέρα» με μόλις 1 χλμ./ώρα λιγότερο!

Στα 74 χλμ./ώρα είναι λες και βλέπουμε άλλο αυτοκίνητο. Το Megane δεν πλησιάζει καν στους κώνους, ολοκληρώνοντας την δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας με άνεση. Ο λόγος που εμφανίζει τόσο διαφορετική συμπεριφορά με 1 χλμ./ώρα διαφορά λογικά θα πρέπει να αποδοθεί στη θερμοκρασία των ελαστικών, καθώς ο οδηγός είναι ο ίδιος. Το μενού περιλάμβανε ακόμα μια προσπάθεια στα 74 χλμ./ώρα, όπου το πέρασμα ήταν χειρότερο ακόμα κι από αυτό των 75 χλμ./ώρα! Η καλύτερη προσπάθεια πάντως, το τοποθετεί πάνω από τα VW Golf (69 χλμ./ώρα) και Audi A3 (72 χλμ./ώρα), με το SEAT Leon να βρίσκεται οριακά μπροστά (75 χλμ./ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store