«Σφαγή» για αυτό το Renault R5 Turbo 2 Evo

Όσοι μας παρακολουθείτε στενά, θα θυμόσαστε πως πριν λίγες ημέρες είχαμε κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο Renault R5 Turbo 2 Evo, το οποίο αν μη τι άλλο είναι από τα πλέον σπάνια μοντέλα της γαλλικής μάρκας. Πλέον θα μας απασχολήσει και πάλι, αφού η δημοπρασία του ολοκληρώθηκε και μάλιστα με δραματικό τρόπο καθώς στα τελευταία 30 λεπτά η τιμή εκτοξεύθηκε.

Δείτε ακόμη: Έτσι φτιάχνει η Papadakis Racing Toyota Corolla με 1.000 PS

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο τελικά βρήκε νέο ιδιοκτήτη στα 110.000 ευρώ (125.000 δολάρια) με την διαδικασία να μετατρέπεται σε ντέρμπι για γερά νεύρα στα τελευταία λεπτά. Και αυτό γιατί, είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε ζωντανά, διαδικτυακά και να δούμε πως η τιμή από τα 55.000 ευρώ έφτασε τελικά σε διπλάσιο νούμερο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η τιμή στην οποία το αυτοκίνητο άλλαξε χέρια είναι λογική. Τέτοια μοντέλα σε αυτή την κατάσταση μπορείς να τα βρεις αυτή την στιγμή επί ευρωπαϊκού εδάφους στα 120.000 ευρώ περίπου. Οπότε… μάλλον κερδισμένο βγήκε ο αγοραστής τους.

Διαβάστε επίσης: Πόσα λεφτά κερδίζουν ανά αυτοκίνητο οι εταιρίες;

Θυμίζουμε πως το Renault R5 Turbo 2 Evo που βλέπουμε στις πιο πάνω εικόνες, είναι το Νο 49 από τα 200 που κατασκευάστηκαν. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σε άψογη κατάσταση, με το αμάξωμά του στο εργοστασιακό μαύρο χρώμα του και τις εργοστασιακές ζάντες του. Το 1.4 λτ. τούρμπο μοτέρ του αποδίδει 160 ίππους και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος (που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά) χάριζε στο γαλλικό hothatch 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. και τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα. Το κιβώτιό του είναι πεντάρι χειροκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store