Η ευρωπαϊκή παραγωγή της Kia καλπάζει!

Η Kia κατασκεύασε το 3.000.000ό αυτοκίνητό της από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο της στην Σλοβακία το 2006. Το επετειακό αυτοκίνητο που κύλισε από την γραμμή παραγωγής στην Ζίλινα είναι ένα Kia Cee’d.

Δείτε ακόμη: Λαμπάκι φρένων: Πότε ανάβει; Τι σημαίνει;

Συγκεκριμένα είναι το λευκό μοντέλο που βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, στην έκδοση GT Line, το οποίο προορίζεται για έναν πελάτη στην Ισλανδία. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.0 λτ. T-GDi, άμεσου ψεκασμού.

Τη χρονιά που μας πέρασε η Kia Motors Σλοβακίας κατασκεύασε 335.600 αυτοκίνητα και 539.987 κινητήρες  που στη συνέχεια πουλήθηκαν  σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Ο πιο δημοφιλής κινητήρας πέρυσι ήταν ο diesel 1.7 CRDi (common-rail direct injection). Στην ίδια γραμμή παραγωγής κατασκευάζονται όλες οι εκδόσεις αμαξώματος του Kia Cee’d, το Kia Sportage και το Kia Venga.

Διαβάστε επίσης: 25 χρόνια Kia Sportage και εκατομμύρια πωλήσεις

Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από την κατασκευή των πιο δημοφιλών μοντέλων της Kia στην Ευρώπη, η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής είναι και η ευρωπαϊκή βάση παραγωγής κινητήρων της μάρκας. Με δύο γραμμές παραγωγής κινητήρων, έχουν κατασκευαστεί, από το 2006, συνολικά περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια κινητήρες.

Get it on Google Play Download on the App Store