Σιμώνει η πιο πρακτική BMW M3 Touring

Οι εορτασμοί για τα 50 χρόνια των BMW M περιλαμβάνουν αρκετές εκδηλώσεις και νέα μοντέλα, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη στο επίκεντρο από τη M3. Η δίθυρη εκδοχή της (άλλο που λέγεται πια M4) σήμανε πριν τρεις εβδομάδες την επιστροφή της CSL, ενώ η G80 ετοιμάζεται να αποκτήσει την Touring εκδοχή της.

Στα 36 χρόνια M3 δεν έχει υπάρξει επίσημα station wagon παράγωγο. Η E46 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο και κάποιες ελάχιστες E91 μεταποιήθηκαν από ιδιώτες, όμως M3 Touring παραγωγής θα δούμε για πρώτη φορά στις 23 Ιουνίου, στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed. Teasers και κατασκοπευτικές φώτο έχουν δημοσιευτεί αρκετές, με τις βασικές γραμμές να παραμένουν στο δυναμικό μοτίβο των M3 αλλά στην πιο πρακτική εκτέλεση των δυο όγκων.

Κάτω από αυτό συναντάμε τα μηχανικά μέρη των υπολοίπων G80, ήτοι τον 3.0λιτρο twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά των 480 (στη βασική) και 510 (στην Competition) ίππων, με 6άρι χειροκίνητο ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς. Η κορυφαία M3 Touring Competition, εφοδιασμένη με το σύστημα τετρακίνησης xDrive, λέγεται ότι έχει γυρίσει το Nurburgring σε περίπου 7 λεπτά και 30 δλ., πηγαίνοντας ολοταχώς για ρεκόρ στην κατηγορία των station wagon. Κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης είναι η Mercedes-AMG E63 S Estate, με 7.45.00. Κάτι που σημαίνει πως αν επαληθευτούν οι φήμες, η M3 Touring θα της ρίξει περί τα 15 δευτερόλεπτα!

Get it on Google Play Download on the App Store