Σκαπτικό 650 ίππων η Brabus G-Class 4×4² (+ video)

Η Mercedes G-Class είναι άρρηκτα και ιστορικά συνδεδεμένη με τις εκτός δρόμου διαδρομές. Μια παράδοση 42 ετών (το μακρινό 1979 εμφανίστηκε το G-Wagen), που δεν σπάει ούτε από τις μεγάλες ζάντες, τα ασφάλτινα ελαστικά και τις βελτιώσεις που συνοδεύουν πολλές G-Class. Μεταξύ αυτών, οι δημιουργίες της Brabus.

O βελτιωτής από το Ρουρ έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο ισχυρές, ποθητές και ακραίες Mercedes στα χρονικά. Το σκληροτράχηλο 4×4 δεν μένει παραπονεμένο, έχοντας μετατραπεί σε εξάτροχο και υπερταχεία 850 ίππων, υπό τη μορφή της 850 6.0 Biturbo 4×4². Αυτή που θα παρακολουθήσουμε, εμπνέεται εμφανισιακά από την 850 αλλά αποδίδει κατά τι λιγότερη δύναμη, «περιοριζόμενη» στους 650 ίππους. Ο 5.5 V8 twinturbo διαθέτει μεγαλύτερα τούρμπο, επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο και νέα εξάτμιση, η οποία δεσπόζει με τις εξαπλές απολήξεις – τρεις ανά πλευρά, κάτω από τα μαρσπιέ!

Οι επεκτάσεις στους θόλους των τροχών, τα φαρδύτερα μετατρόχια, οι 22άρες ζάντες, τα ελαστικά Pirelli Scorpion ATR και οι νέοι άξονες, από κοινού με την αναβαθμισμένη ανάρτηση και τα 60 εκατοστά απόστασης από το έδαφος, όχι μόνο δεν μειώνουν αλλά εκτινάσσουν την off road δυναμική της G-Class. Με 650 ίππους και 783 Nm, δεν υπάρχει εμπόδιο που να της αντιστέκεται. Η μαύρη Mercedes μοιάζει έτοιμη για το Ντακάρ, «καταπίνοντας» λάσπες και σαθρά εδάφη. Χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων της, το γεγονός πως όταν πήγε να τη μιμηθεί ένα Ford F-150 (χωρίς βελτιώσεις, για να είμαστε δίκαιοι) κόλλησε!

Get it on Google Play Download on the App Store