«Σκαπτικό» το ολοκαίνουργιο Toyota Tacoma

Η Toyota ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της νέας γενιάς Tacoma, που θα δώσει συνέχεια σε ένα από τα πιο καλοπουλημένα pick up της αμερικανικής αγοράς. Τι καλύτερο για ορεκτικό από το να είναι η πρώτη εικόνα εκείνη του κορυφαίου TRD Pro, να σκάβει στο πέρασμα του;

Το νέο Tacoma εμφανίζεται ακόμα πιο μυώδες, ιδίως στη συγκεκριμένη έκδοση που συνοδεύεται από φουσκώματα στα φτερά, ογκώδη προφυλακτήρα με αιχμηρές εισαγωγές και μεγάλη προστατευτική ποδιά, μαύρη μάσκα με μπάρα LED κάτω από το σήμα, διχρωμία αμαξώματος-οροφής και μαύρες ζάντες, που περιβάλλονται από μεικτά ελαστικά. Ο συνδυασμός άσπρου-μαύρου χαρακτηρίζει το TRD Pro, εντεινόμενος πίσω από την παρουσία καλύμματος στην καρότσα. Από την αρχή της οροφής μέχρι την πόρτα της καρότσας, αν δούμε το Tacoma από πάνω, είναι μαύρο, δένοντας εξαιρετικά με το λευκό καπό και το υπόλοιπο αμάξωμα.

Η τέταρτη γενιά Tacoma μοιράζεται την πλατφόρμα TNGA-F με την τρίτη Tundra, που πρωτοείδαμε στο νέο Land Cruiser. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το 75% του αυτοκινήτου έχει αλλάξει σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, παρουσιάζοντας βελτιώσεις σε κάθε τομέα. Σε αυτόν των κινητήρων περιμένουμε στην κορυφή το υβριδικό σύνολο i-Force Max, που συνδυάζει 3.5 V6 twinturbo και ηλεκτροκινητήρα για 437 ίππους και 790 Nm. Το απλό i-Force (ο 3.5 V6 χωρίς ηλεκτρική συνδρομή) παράγει 389 ίππους και 649 Nm, ενώ για το Tacoma δεν αποκλείεται να επιλεγεί και ο 3.3 V6 ντίζελ του Land Cruiser, με 309 ίππους και 700 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store