Σκληρά Crash Test για νέα Mercedes A-Class, Hyundai NEXO και άλλα (+videos)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός διεξαγωγής δοκιμών πρόσκρουσης Euro NCAP επέστρεψε με νέες δοκιμές πρόσκρουσης. Αυτή τη φορά τα αυτοκίνητα που… τράκαρε με σκοπό να δοκιμάσει την παθητική τους ασφάλεια, αφού πρώτα οδήγησε για να δει και τα ηλεκτρικό βοηθήματά τους, ήταν η νέα Mercedes A-Class, το υδρογονοκίνητο Hyundai NEXO, το Mazda6, το υβριδικό Lexus ES και τα «τρίδυμα» βανάκια Peugeot Rifter, Citroen Berlingo και Opel Combo.

Δείτε ακόμη: Έκανε… μαγκιές και διέλυσε το καινούργιο Honda Civic του (+video)

Όλα τα αυτοκίνητα που δοκίμασαν κατάφεραν να πάρουν πέντε αστέρια, εκτός από τα μικρά βαν που πήραν τέσσερα. Συγκεκριμένα, η νέα Mercedes A-Class πήρε 96% στην προστασία επιβατών, 91% στην προστασία παιδιών, 92% στους χρήστες δρόμου (πεζοί, ποδηλάτες κ.λπ.) και 75% στα συστήματα ασφάλειας.

Από την πλευρά του το Hyundai NEXO απέσπασε 94% στην βαθμολογία επιβατών, 87% στην προστασία ανηλίκων, 67% στην προστασία χρηστών του δρόμου και 80% στα συστήματα ασφάλειας.

Πολύ καλά τα πήγε και το νέο Lexus ES. Το ιαπωνικό, πολυτελές σεντάν πήρε 91% στην προστασία επιβατών, 87% στην προστασία παιδιών, 90% στην προστασία πεζών κ.λπ. και 77% στα συστήματα ασφάλειας. Το Mazda6 από την πλευρά του, έχασε λίγο έδαφος, στην προστασία χρηστών του δρόμου, όπου απέσπασε μόλις 66%. Στην προστασία επιβατών ήταν στο 95%, στην προστασία παιδιών στο 91% και στα συστήματα ασφάλειας στο 73%.

Όσον αφορά στα τρία μικρά βαν, Peugeot Rifter, Citroen Berlingo και Opel Combo είχαν την ίδια βαθμολογία σε όλους τους επιμέρους τομείς με 91% στην προστασία επιβατών, 81% στην προστασία παιδιών, 58% στην προστασία χρηστών του δρόμου και 68% στα συστήματα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:Τα αυτοκίνητα που εκλάπησαν περισσότερο το περασμένο έτος

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και τα videos από τις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP.

Get it on Google Play Download on the App Store