Σκληροπυρηνική Ferrari 458 πήρε μαζί της στύλο!

Οι συμμετοχές αυτοκινήτων της Ferrari σε ατυχήματα δεν είναι κάτι σπάνιο. Απαιτητικές κατασκευές, με πολλά άλογα πίσω (εξαιρούνται οι τετρακίνητες FF και GTC4 Lusso) και συνήθως τον κινητήρα στο κέντρο, που επιβάλλουν την παρουσία οδηγού ανάλογων ικανοτήτων στο τιμόνι. Πολλές φορές η προϋπόθεση αυτή δεν πληρείται, οπότε έχουμε εικόνες σαν της 458 που έριξε στύλο φωτισμού!

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Τσεχία και αφορά μια από τις μόλις 499 Speciale Aperta. Η ανοιχτή έκδοση της σκληροπυρηνικής 458 είναι πολύ πιο δυσεύρετη (και ακριβή) από την κλειστή Speciale, καθότι η δεύτερη κατασκευάστηκε σε 3.000 αντίτυπα. Η SA δεν βγήκε ούτε σε 500, ενώ παραλίγο να μείνει μια λιγότερη έπειτα από το ατύχημα που σημειώθηκε στην ευρωπαϊκή χώρα. Η κατάληξη προήλθε από απώλεια ελέγχου, λογικά γιατί τα χέρια του οδηγού δεν μπόρεσαν να κοντρολάρουν τα 605 άλογα του ατμοσφαιρικού 4.5 V8.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η Speciale Aperta, φάνηκαν τυχεροί στην ατυχία τους, καθώς ναι μεν χτύπησαν σε στύλο φωτισμού, ρίχνοντάς τον μάλιστα, αλλά η σύγκρουση ήταν «ξώφαλτση». Ισχυρή βέβαια, αν κρίνουμε πως η κολώνα παραλίγο ξηλώθηκε και άνοιξαν οι αερόσακοι, αλλά οι ζημιές στο ιταλικό supercar κρατήθηκαν σχετικά χαμηλά. Το εμπρός αριστερά φτερό δέχτηκε τις περισσότερες δυνάμεις, αλλά επέδειξε εξαιρετική ανθεκτικότητα και περιορίστηκε σε μια τρύπα. Ούτε καν το φανάρι δεν έσπασε, ενώ σε γενικές γραμμές το αμάξωμα τη γλίτωσε με γρατζουνιές.

Get it on Google Play Download on the App Store