Skoda Mountiaq: To Kodiaq σε pick up! (+video)

Μια ομάδα σπουδαστών της σχολής Skoda Vocational School της Mladá Boleslav, με την υποστήριξη μηχανικών και σχεδιαστών της τσέχικης μάρκας, δημιούργησαν το πρωτότυπο Mountiaq

Για το συγκεκριμένο project οι σπουδαστές εργάστηκαν πάνω από 2.000 ώρες και εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η pick up έκδοση του Kodiaq.

Δείτε ακόμη: Τι έκανε το Skoda Kodiaq RS κόντρα στον «τάρανδο» (+video)

Το Mountiaq ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιανουάριο και είναι το έκτο κατά σειρά πρωτότυπο της Skoda (προηγήθηκαν τα Cityjet (2014), FUNstar (2015), Atero (2016), Element (2017) και Sunrock (2018). Η βάση του Mountiaq είναι το Kodiaq Scout, στο οποίο έγινε αρκετό «κόψε – ράψε», αφαιρώντας αρχικά τις πίσω πόρτες και εν συνεχεία μειώνοντας τη διάσταση των εμπρός, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την αρκετά ευρύχωρη καρότσα με τον κρυφό αποθηκευτικό χώρο και με ανεξάρτητο φωτισμό. Το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 10 εκατοστά συγκριτικά με την Scout έκδοση του Kodiaq (29 εκ. συνολικά), κάτι που ενισχύει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του πρωτότυπου μοντέλου, όπως επίσης το προστατευτικό bullbar στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, αλλά και o «εργάτης», που κάθε hardcore pick up πρέπει να έχει στον εξοπλισμό του. Στο φαίνεσθαι τώρα, οι σπουδαστές αποφάσισαν να φουσκώσουν τα φτερά, να τοποθετήσουν νέους προφυλακτήρες εμπρός, αλλά και πίσω και εν συνεχεία να το βάψουν σε ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, με τον κωδικό Orange Sunset.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150 PS DSG 4×4

Τροποποιημένη είναι και η καμπίνα του Mountiaq, όπου εκεί ξεχωρίζουν τα σπορ δερμάτινα καθίσματα με τις πορτοκαλί ραφές, τα LED οροφής που σχηματίζουν το λογότυπο της Skoda, ενώ ενσωματώνεται κι ένα δυνατό ηχοσύστημα με ηχεία 230 watt και subwoofer 2.000 watt. Το μήκος του πρωτότυπου μοντέλου είναι 4.999 χλστ., το πλάτος 2.005 χλστ. και το ύψος αγγίζει τα 1.710 χλστ. ενώ το βάρος του είναι 2.450 κιλά. Ο σεβαστός αυτός όγκος κινείται από τον 2λιτρο TSI των 190 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store