Σκυλοκάθισμα = ξέγνοιαστες βόλτες με τον τετράποδο φίλο μας (+video)

Πολλές φορές ξεχνάμε πως τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι συνεπιβάτες ιδιαίτερης φύσης, οι οποίοι χρειάζονται την ανάλογη προετοιμασία και φροντίδα για να μετακινηθούν άνετα με το αυτοκίνητο. Αν αφεθούν ελεύθερα στο σαλόνι, εκτός των ζημιών που μπορεί να προκαλέσουν ούτως ή άλλως με τα δόντια και τα νύχια τους, ενδέχεται να «βομδαρδίσουν» τις επενδύσεις των καθισμάτων με τα αποτελέσματα της ναυτίας που τους προκαλεί η κίνηση του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Αφαίρεση τσίχλας, σοκολάτας και λεκέδων

Ευτυχώς υπάρχει λύση και έρχεται από την Αμερική, με την μορφή ενός κατάλληλα τροποποιημένου βρεφικού καθίσματος! Το Rocketeer Pack αντλεί έμπνευση από την αντίστoιχη ταινία των αρχών της δεκαετίας του 90′, αποτελούμενη από ένα πλατοκάθισμα και μια συστοιχία λουριών, τα οποία χρησιμοποιούνται για να ασφαλίσουν τον σκύλο και να περιορίσουν την ακούσια κίνησή του-άρα και τις πιθανότητες να «ρημάξει» τα καθίσματα σε ενδεχόμενο εμετό.

Φυσικά, πέραν της πρακτικής εξυπηρέτησης, το Rocketeer Pack φροντίζει και για την ακεραιότητα των τετράποδων συντρόφων μας στο απευκταίο σενάριο μιας σύγκρουσης. Στις δοκιμές πρόσκρουσης του Κέντρου Ασφαλείας Κατοικιδίων στις Η.Π.Α. το «σκυλοκάθισμα» απέσπασε την μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων. Ο τρόπος τοποθέτησής του είναι ειδικά σχεδιασμένος, ώστε ο σκύλος να βρίσκεται στον άερα προστατεύοντας την σπονδυλική του στήλη από την πίεση του καθίσματος, αλλά και τα ακόμα μεγαλύτερα φορτία που μπορεί να ασκηθούν σε τυχόν ατύχημα.

Διαβάστε επίσης: Αποφυγή θερμοπληξίας στο αυτοκίνητο

Το Rocketeer Pack κοστίζει 175 δολάρια στις Η.Π.Α., οπότε μπορούμε να υπολογίζουμε κοντά στα 200 ευρώ (μαζί με έξοδα αποστολής κλπ) για την παραγγελία του στην Ελλάδα. Σημειωτέον, είναι σχεδιασμένο για σκύλους βάρους μέχρι 11 κιλά. Οπότε οι πιο μεγαλόσωμες ράτσες -όπως γερμανικοί ποιμενικοί, ντόμπερμαν, ροτβάιλερ, λαμπραντόρ και πολύ περισσότερο Αγίου Βερνάρδου- θα πρέπει να συμβιβαστούν με το παραδοσιακό κλουβί.

Get it on Google Play Download on the App Store