Sold out μέχρι το 2024 το αρχαιότερο Land Cruiser!

To Toyota Land Cruiser 70 είναι ένα από τα μακροβιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα. Τη χρονιά που λανσαρίστηκε, το 1984, πολλοί εξ ημών δεν είχαμε καν γεννηθεί. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το ιαπωνικό off roader συνεχίζει το ίδιο δυνατά την εμπορική του πορεία, δεχόμενο και ανανεώσεις. Η τελευταία έλαβε χώρα προ ολίγων μηνών, για την αγορά της Νοτίου Αφρικής, ενώ στο τέλος του έτους θα φρεσκαριστεί εκ νέου για εκείνη της Αυστραλίας.

Η κινητικότητα αυτή αποδεικνύει πως η Σειρά 70 του Land Cruiser απολαμβάνει ακόμα αγάπης από το κοινό. Τέτοια, δε, που έχει ξεπουλήσει η παραγωγή του για 2 χρόνια! Όπως αναφέρουν οι Αυστραλοί, οι ντίλερ της ιαπωνικής φίρμας έκλεισαν τις παραγγελίες μέχρι το 2024 τόσο για το αγροτικό GX, όσο και την SUV εκδοχή του (σε δυο εκδόσεις, τη βασική WorkMate και την πιο πλούσια GXL). Αμφότερα έχουν κάτω από το καπό έναν 4.5 V8 τουρμποντίζελ, με απόδοση 205 ίππων στις 3.400 σ.α.λ. και 430 Nm στις 1.200-3.200 σ.α.λ., που τροφοδοτεί όλους τους τροχούς μέσω τριών διαφορικών και 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Η Toyota Αυστραλίας αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς επικαλείται και το πρόβλημα έλλειψης ημιαγωγών για το κλείσιμο των παραγγελιών. Αν μπορέσει να βρεθεί λύση, τότε η παραγωγή θα αυξηθεί και κατ’ επέκταση θα μειωθούν οι χρόνοι αναμονής. Μέχρι (κι άμα) να συμβεί, όμως, όποιος θέλει ένα 70άρι Land Cruiser, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το αειθαλές μοντέλο να γιορτάσει 40 χρόνια παραγωγής. Βέβαια δεν πάει πίσω ούτε το καινούργιο Land Cruiser, το οποίο επίσης έχει λίστα αναμονής ετών.

Το Land Cruiser 70 ξεκινά στη χώρα των καγκουρό λίγο πάνω από τις 100.000 δολάρια Αυστραλίας, που ισοδυναμούν με περίπου 67.400 ευρώ. Οπότε ιδιαίτερα προσιτό δεν το λες, αλλά η τιμή επ’ ουδενί δεν πτοεί το αγοραστικό κοινό.

Get it on Google Play Download on the App Store