Σπάνια «δημοσιογραφική» BMW M5 βγαίνει «στο σφυρί»

Η συγκεκριμένη BMW M5 E28, κυκλοφόρησε το 1986 και εκτέλεσε πιστά το ρόλο της ως αυτοκίνητο δοκιμών για τον Ειδικό Τύπο της εποχής.

Τώρα, όντας σε άριστη κατάσταση δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών Barons με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί από τα 43.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα: BMW M5 με 660.000 χλμ. εξακολουθεί να «βροντάει»

Η πρώτη γενιά της BMW M5 ήταν το ταχύτερο sedan όταν ξεκίνησε την καριέρα του. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 3,5 λίτρων απέδιδε 286 ίππους κι απαιτούσε 6,5 δλ. για να ολοκληρώσει τη διαδικασία του 0 – 100 χλμ./ώρα, νούμερο αρκετά αξιόλογο ακόμα και στις μέρες μας. Η ιστορία της συγκεκριμένης Μ5 είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, μιας και είναι ένα από τα δυο δεξιοτίμονα μοντέλα που κατασκεύασε η βαυαρική μάρκα και το μοναδικό με το blue/black μεταλλικό χρώμα.

Διαβάστε επίσης: BMW M5 και Mercedes-AMG E63 S «σφάζονται» στην πίστα (+video)

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά μην σας τρομάζει το γεγονός πως ήταν αυτοκίνητο δοκιμών, μιας και εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο της BMW το ανέλαβε και το έκανε σαν καινούργιο. Αρχικά έκανε ολική ανακατασκευή στο μοτέρ και άλλαξε όλο το σύστημα εξαγωγής, επισκευές που έχουν καταγραφεί κανονικά στο service book του αυτοκινήτου. Εξαιρετικό είναι επίσης το εσωτερικό της Μ5, το οποίο διαθέτει κόκκινα δερμάτινα καθίσματα, στο ίδιο χρώμα είναι και το ταμπλό, ενώ οι επενδύσεις στις πόρτες και στην οροφή είναι από σουέντ. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης μιας και διαθέτει ηλεκτρική οροφή, ηλεκτρικά καθίσματα, κλείδωμα με τηλεχειρισμό, αλλά και M-Pack αεροδυναμικό πακέτο.

Get it on Google Play Download on the App Store