Στα 0,24 ευρώ/λίτρο η τιμή της βενζίνης στις Η.Π.Α.!

Η έξαρση του κορωνοϊού έχει ισοπεδώσει τις δραστηριότητες πάσης φύσεως παγκοσμίως, με τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα στον οικονομικό αντίκτυπο – κι έχουμε μπροστά μας τα χειρότερα. Οι τιμές των καυσίμων έχουν κάνει βουτιά σε ιστορικά χαμηλά, όμως μιλάμε για δώρο-άδωρο καθώς οι περισσότερες μετακινήσεις έχουν απαγορευθεί. Οπότε, αν δεν έχετε βαρέλια για να γεμίσετε με ορίζοντα το μέλλον, οι «προσφορές» των πετρελαϊκών πάνε στράφι.

Δείτε ακόμα: Κοροναϊός στο βενζινάδικο: Τι να προσέξετε

Το βαρέλι πετρελαίου (Brent) σήμερα «άνοιξε» στα 26,68 δολάρια και παρουσιάζει ανοδική πορεία, με τη στιγμιαία τιμή την ώρα που γράφονται οι γραμμές να βρίσκεται στα 28,49 δολάρια. Χθες η μέρα έκλεισε στα 26,87 δολάρια/βαρέλι, ενώ τις προηγούμενες μέρες έφτασε μέχρι τα 24,52 δολάρια το βαρέλι! Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως και οι τιμές στα πρατήρια έχουν κατακρημνιστεί. Ιδιαίτερα στις Η.Π.Α.

Αν δεν υπήρχε η πανδημία, τα αμερικανικά βενζινάδικα θα ήταν το καλύτερο μέρος στον κόσμο (με εξαίρεση ίσως τη Σαουδική Αραβία) για να γεμίσεις το ντεπόζιτο. Η τιμή της αμόλυβδης τοποθετείται στα 0,99 δολάρια το γαλόνι. Ήτοι 0,90 ευρώ. Εκεί που αρχίζουμε να χάνουμε τα σαγόνια μας, είναι όταν μετατρέψουμε τη μονάδα μέτρησης στα δικά μας λίτρα. Ένα γαλόνι ισούται με 3,78 λίτρα. Η διαίρεση μας δίνει 0,26 δολάρια/λίτρο. Κάτι που σε ευρώ, συνεπάγεται ένα εξωπραγματικά σοκαριστικό 0,24 ευρώ/λίτρο! Μια Shelby GT500, δηλαδή, γεμίζει το ρεζερβουάρ των 60,2 λίτρων (15,9 γαλόνια) με 15,7 δολάρια – 14,25 ευρώ! Με ένα δεκάρικο, κοινώς, βάζεις 35 λίτρα καυσίμου, στέλνοντας τη βελόνα του δείκτη πάνω από το μισό!

Διαβάστε επίσης: Ποια μάρκα είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλοίων;

Συγκριτικά, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας -σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- βρίσκεται στα 1,426 ευρώ/λίτρο. Βέβαια υπάρχουν πρατήρια που την πωλούν κοντά ή και κάτω από τα 1,3 λίτρα, ενώ σημειώνονται και τιμές στο 1,217. Πάντως ούτε εμείς, ούτε πολύ περισσότερο οι Αμερικανοί, μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε καθώς ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

 

Get it on Google Play Download on the App Store