Στα 900 άλογα η επόμενη Corvette ZR1!

H 8η γενιά της Corvette δεν έχει 5 μήνες που παρουσιάστηκε και η Chevrolet ήδη μας βάζει στο κλίμα για την επερχόμενη ZR1, η οποία θα τοποθετηθεί στην κορυφή της ισχύος των ‘Vette όλων των εποχών!

Τα δημοσιεύματα από τις Η.Π.Α. κάνουν λόγο για απόδοση 900 ίππων, με τον κινητήρα να προέρχεται από την αγωνιστική C8.R. Η χωρητικότητα ακούγεται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 4.2 και 5.5 λίτρων, τοποθετούμενο αρχικά στην Z06. Στην κορυφαία ZR1 θα συνεργάζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα ανεβάζει τη συνδυαστική απόδοση σε επίπεδα LaFerrari. Η αναφορά στην πρώην ναυαρχίδα του Μαρανέλο (τώρα τον ρόλο παίζει η SF90 Stradale) δεν είναι τυχαία, καθώς το υβριδικό σύνολο του ιταλικού hypercar αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους μηχανικούς της «Κορβέτας».

Δείτε ακόμα: Chevrolet Corvette ZR1 σώθηκε στο πάρα τσακ!

Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες, στέλνοντας την ισχύ σχεδόν στο διπλάσιο της βασικής Stingray, η οποία αποδίδει 502 ίππους στις 6.450 σ.α.λ. και ροπή 637 Nm στις 5.150 σ.α.λ. από τον V8 LT2 των 6.2 λίτρων.

Φυσικά η εμφάνιση της νέας ZR1 δεν μπορεί να μείνει απαράλλαχτη, με τις επιρροές από την αγωνιστική να αναμένονται διάχυτες. Η ψηφιακή απεικόνιση του Hugo Silva μας παρουσιάζει ένα «τουμπανιασμένο» αμάξωμα, που βρίθει αεροδυναμικών λεπτομερειών. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το τελικό μοντέλο θα είναι τόσο ακραίο, όμως δεδομένης της πρωτόγνωρης για Corvette δύναμης, η αεροδυναμική μελέτη και το ενδελεχές στήσιμο πλαισίου-ανάρτησης επιβάλλονται.

Διαβάστε επίσης: Corvette C3 θα αποκτήσει δεύτερη νιότη! (+video)

Περισσότερα αναμένουμε προς το τέλος του 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store