«Στα πράσα» το νέο SEAT Leon

H SEAT συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την εξέλιξη του μικρομεσαίου της χάτσμπακ, κι εμείς εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για να αναφέρουμε τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως το νέο VW Golf, αλλά και το Skoda Scala, έτσι και ο αντικαταστάτης του Leon βασίζεται στην βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB. Το εγνωσμένης αξίας πάτωμα έχει εξελιχθεί ώστε να υποστηρίζει υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις, ένα προνόμιο που ο «Λέοντας» 4ης γενιάς θα αξιοποιήσει στον βέλτιστο βαθμό. Στα μηχανικά μέρη πρωταγωνιστής θα είναι ο 1.500αρης TSI σε διάφορες αποδόσεις, με την υβριδική του έκδοση -που είδαμε στο πρωτότυπο Skoda Vision RS– να τροφοδοτεί την αντίστοιχη βερσιόν CUPRA, η οποία πλέον θα διατίθεται αυτόνομα από το γρήγορο παρακλάδι των Ισπανών.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του SEAT Leon 1.5 TGI με φυσικό αέριο

Πάνω από αυτά και κάτω από το καμουφλάζ που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το νέο Leon θα αντλεί άπλετη επιρροή από το Tarraco. Η διαμόρφωση του εμπρός μέρους, ακόμα και καμουφλαρισμένο, είναι ξεκάθαρο πως υιοθετεί το δυναμικό προφίλ του μεγάλου SUV, με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και την πολύγωνη μάσκα. Πίσω θα συναντάμε μια μίξη Tarraco και el-Born, με τα τριγωνικά σώματα να εισέρχονται βαθιά στην 5η πόρτα και να ενώνονται με την χαρακτηριστική λωρίδα.

Στο εσωτερικό, η SEAT υπόσχεται πως το νέο Leon θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει στην Ιστορία της, επιστρατεύοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, που θα υπερβαίνει τις 10 ίντσες.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή SEAT Leon 1.5 TSI 130 ACT

Το επίσημο ντεμπούτο αναμένεται στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store