«Στα πράσα» το νέο VW Golf

Mετά το διαφημιστικό σποτ στην Νότιο Αφρική, όπου κατά πάσα πιθανότητα είδαμε το επόμενο GTI ή την έκδοση R Line, ήρθε η ώρα της ακούσιας αποκάλυψης για την 8η γενιά του Golf.

Το σύμβολο της VW «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό έξω από εστιατόριο στην Γερμανία, δίχως το παραμικρό ίχνος καμουφλάζ και ευθύς αμέσως γίνεται εμφανής η επιβλητική του εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν κατέβει χαμηλότερα στην μάσκα, με το ελαφρά υπερυψωμένο καπό να προσδίδει όγκο στο παράστημα του γερμανικού χάτσμπακ. Οι προβολείς με την σειρά τους συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα μοντέλα του Βόλφσμπουργκ, όπως το Tiguan και το Touareg, ενώ το προφίλ του αυτοκινήτου παραμένει σχεδόν απαράλλαχτο σε σχέση με την σημερινή γενιά του. Η χαρακτηριστικά φαρδιά τρίτη κολόνα συνεχίζει να αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του Golf, όπως συμβαίνει εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται φθηνότερο VW Golf;

Στο πίσω μέρος συνεχίζει η φυσική εξέλιξη των γραμμών, με την μεγαλύτερη αλλαγή να αφορά τα φωτιστικά σώματα που αποτελούν δυναμικότερη παραλλαγή αυτών που συναντάμε στο T-Roc. Γενικότερα βλέπουμε το γνώριμο σχήμα του Golf, σε πιο επιβλητική και με περισσότερο premium εκτέλεση.

Κάτω από αυτό συναντάμε την εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας MQB, η οποία θα συνδυάζει μεγαλύτερο μεταξόνιο (ενδεχομένως και μήκος, αν και από τις φωτογραφίες είναι δύσκολο να πούμε) και κυριότερα, χαμηλότερο κατά 45-50 κιλά βάρος (αναλόγως έκδοσης). Για τα προσφερόμενα κινητήρια σύνολα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι συνήθεις TSI και TDI θα συνεχίσουν να διατίθενται. Δημοσιεύματα εκ Γερμανίας θέλουν το επόμενο GTI να ανεβαίνει στα 300 άλογα, προκειμένου να έρθει στα ίσια με τα υπόλοιπα hot hatches.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Golf GTI TCR με αγωνιστική αύρα

Για το επίσημο ντεμπούτο του δυο είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες: ή Μάρτιος στην Έκθεση της Γενεύης, ή Σεπτέμβρης στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Get it on Google Play Download on the App Store