«Στα πράσα» το ολοκαίνουργιο Peugeot 208

Η γαλλική εταιρία έχουμε δει πως αλλάζει εταιρική ταυτότητα, δίνοντας έμφαση στον δυναμισμό, με το πρώτο δείγμα να είναι άκρως εντυπωσιακό. Το νέο 508 κέρδισε κοινό και κριτικούς, κάτι που ετοιμάζεται να κάνει και το νέο 208 κρίνοντας από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Δείτε ακόμα: Νέα έκδοση GT Line για τα μοντέλα της Peugeot (+τιμές)

Παρά το έντονο καμουφλάζ, οι επιρροές από τη γαλλική ναυαρχίδα είναι παραπάνω από εμφανείς – ιδιαίτερα στο πίσω μέρος και τη διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων. Μπροστά ακολουθείται το ίδιο μοτίβο με τα 3 διαγώνια LED, εδώ στον ρόλο των φώτων ημέρας, ενώ ο προφυλακτήρας παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με αυτόν του 308. Από το εσωτερικό δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως θα υιοθετηθεί η ιδιόρρυθμη τοποθέτηση – σήμα κατατεθέν των Peugeot, του πίνακα οργάνων πάνω από τη στεφάνη του τιμονιού. Στο αυτοκίνητο των φωτογραφιών διακρίνεται διπλή απόληξη της εξάτμισης, κάτι που προοιωνίζει την ύπαρξη έκδοσης -τουλάχιστον- GT.

Το νέο 208 βασίζεται στην πλατφόρμα Common Modular Platform (CMP) του Groupe PSA, πάνω στην οποία εξελίσσονται τόσο το DS3 Crossback, όσο και το επόμενο Opel Corsa. Tα μηχανικά μέρη αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, όμως μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως ο 1.2 PureTech σε ατμοσφαιρική και υπερτροφοδοτούμενη μορφή, αλλά και ο νέος ντίζελ BlueHDI των 1.5 λίτρων θα βρίσκονται κάτω από το καπό του σουπερμίνι «λέοντα».

Διαβάστε επίσης: H μεγάλη βοήθεια του ομίλου PSA στην Opel

Eξίσου σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η ύπαρξη αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, καθότι η CMP εξελίχθηκε από την αρχή ώστε να υποστηρίζει ηλεκτροκινητήρα και την αντίστοιχη μπαταρία. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία θα είναι ισχύος 50 kWh και θα παρέχει αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα, με την ονομασία του μοντέλου να «κλειδώνει» στο 208 EV. Το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store