Στα σκαριά το ηλεκτρικό compact SUV της Audi

To νέο γερμανικό ηλεκτρικό compact SUV, θα βασίζεται στο Volkswagen I.D. και θα αποτελέσει το βασικό ηλεκτρικό μοντέλο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όπως δήλωσε κι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Andreas Mindt, η αποκάλυψη του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός δυο μηνών και κατά πάσα πιθανότητα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπως ακριβώς έκανε και με το πρωτότυπο
e-Tron SUV το 2015.

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Audi e-tron

Το νέο ηλεκτρικό compact SUV, θα πατάει στην πλατφόρμα ΜΕΒ, όπως και το Volkswagen I.D., όντας αρκετά πιθανό να έχει παραπλήσιες διαστάσεις με το Α3, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για λανσάρισμα στα τέλη του 2019. Το μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας ΜΕΒ είναι πως πρόκειται για αρθρωτή διάταξη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να τοποθετήσουν τις μπαταρίες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την βέλτιστη κατανομή βάρους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν την μετάδοση της κίνησης να γίνεται μόνο στους εμπρός τροχούς, ενώ η μέγιστη αυτονομία αναμένεται να αγγίζει τα 600 χλμ!

Δείτε ακόμη: Drifting στην έρημο με το ηλεκτρικό Audi e-tron (+videos)

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό, δεν θα πρέπει να περιμένουμε ακρότητες αλλά πιο συμβατικά σχήματα, όπως άλλωστε ανέφερε κι ο επικεφαλής σχεδιασμού κ. Mindt. Με το e-tron SUV, μια έκδοση παραγωγής του εκπληκτικού e-tron GT Concept και το νέο compact SUV, η Audi θα έχει τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα της, φέρνοντας την έτσι πιο κοντά στο στόχο της, που τη θέλει μέχρι το 2025 να διαθέτει 12 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς πώληση.

Get it on Google Play Download on the App Store