Μεγάλη πρόκληση το ηλεκτρικό Kia Picanto

H Kia σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει στην ευρωπαϊκή της γκάμα και μια ηλεκτρική έκδοση του μίνι μοντέλου της, Picanto.

Όπως δήλωσε κι ο Emilio Herrera, COO της Kia Europe, «Ένα μίνι ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρόκειται να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση, αλλά αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να το κάνουμε».

Δείτε ακόμα: Ο Έλληνας της Kia Ευρώπης μιλάει για το XCeed (+video)

Η παραπάνω δήλωση αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η Kia έχει βάλει ήδη στο πλάνο της την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού Picanto, ακολουθώντας την ηλεκτρική τάση της εποχής. Όμως πέρα από τη μόδα των ηλεκτρικών μοντέλων, το κυριότερο είναι πως οι νόρμες για τις εκπομπές καυσαερίων ολοένα και πιέζουν τους κατασκευαστές για περαιτέρω μείωση των ρύπων. Κάτι που οικονομικά θα τους πιέσει αρκετά, μιας και τους αναγκάζει να προσθέσουν ακριβή τεχνολογία σε προσιτά μοντέλα, με μικρό έως μηδαμινό περιθώριο κέρδους. Για το λόγο αυτό η Kia ψάχνει να βρει τρόπους για να μειώσει το κόστος προκειμένου να κάνει το αυτοκίνητο οικονομικά προσιτό, αφήνοντας της όμως και ένα μικρό κέρδος.

Διαβάστε επίσης: Δυναμικό το Kia ProCeed στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Κι ο Herrara συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Είναι μια πολύ τολμηρή δήλωση, γιατί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε, είναι να είμαστε πρωτοπόροι στις πωλήσεις μίνι ηλεκτρικών μοντέλων. Όσο μικρότερο είναι το αυτοκίνητο τόσο πιο περίπλοκο είναι να κοστίζει 10.000 ευρώ. Ομολογουμένως είναι ένα αρκετά δύσκολο project και όχι πολύ ρεαλιστικό». Βέβαια το Group Volkswagen έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση των VW up!, Skoda Citigo και SEAT Mii με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Get it on Google Play Download on the App Store