Στην Ελλάδα τα κινεζικά SUV δια χειρός Κωβού

Απόβαση στην Ευρώπη κάνουν τα νέα SUV του κινεζικού ομίλου Shineray Group, το G01 και το G01F, τα οποία εμφανίζουν ενδιαφέροντα στοιχεία, εκ πρώτης όψεως. Πληροφοριακά, ο όμιλος Shineray είναι ιδιοκτήτης της ιταλικής μάρκας μοτοσικλετών SWM από το 2014, ενώ σε συνεργασία με την Brilliance Auto Group παράγει και αυτοκίνητα στο Chongqing της Κίνας, με τη μάρκα SWM.

Δείτε ακόμα: Καινούργια αυτοκίνητα με 11.000 ευρώ

Αρχικά τα μοντέλα G01 και G01F θα πωλούνται στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, ενώ αργότερα θα ξεκινήσει η διάθεσής του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Το G01 και το G01F είναι ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο, με τη διαφορά ότι το G01F ξεχωρίζει για τα τονισμένα σπορτίφ χαρακτηριστικά του. Από πλευράς διαστάσεων, το SWM G01 τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV και είναι πολύ κοντά στα μεσαία SUV, αφού έχει μήκος 4.610 χλστ. (4.697 χλστ. έχει το Skoda Kodiaq), πλάτος 1.855 χλστ., ύψος 1.725 χλστ. και μεταξόνιο 2.750 χλστ.

Για τον σχεδιασμό του αμαξώματός του, υπεύθυνος είναι ο Σωτήρης Κωβός (ο σχεδιαστής του πρώτου Toyota Yaris), με το τελικό αποτέλεσμα να είναι όμορφο και με στοιχεία που θυμίζουν γνωστά SUV. Η μεγάλη εξαγωνική μάσκα, τα τραπεζοειδή φωτιστικά σώματα, τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά, τα προστατευτικά μαύρα τμήματα και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης αποτελούν ορισμένα από τα κύρια αισθητικά του γνωρίσματα. Το εσωτερικό ακολουθεί τα σύγχρονα μινιμάλ σχεδιαστικά πρότυπα, με τα λίγα χειριστήρια και τη μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων στο ταμπλό.

Δείτε ακόμα: SUV με ντίζελ κινητήρες σε χαμηλές τιμές

Για την κίνηση των G01 και G01F υπάρχει ένα turbo μηχανικό σύνολο 1.5 λτ., ισχύος 156 ίππων, συνδυασμένος με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο 6 ταχυτήτων. Η μεικτή κατανάλωση είναι 6,9 λτ./100 χλμ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς σε κάθε περίπτωση, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Οι τιμές ξεκινούν στην Ισπανία από 19.900 ευρώ για το G01 και από 23.900 ευρώ για το G01F 6AT. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων, πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10 ιντσών, κάμερες 360 μοιρών, τις γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Τα αυτοκίνητα με κατανάλωση 3 ευρώ/100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store