Στην Ελλάδα το καλύτερο μίνι Aston Martin

2841

Παραδοσιακά και για περισσότερα από 100 χρόνια, η Aston Martin είναι γνωστή για τα πολυτελή της μοντέλα, αλλά και για τα δυνατά κουπέ ή κάμπριο, τα οποία πάντοτε απευθύνονταν σε πολύ οικονομικά ευκατάστατους αγοραστές.

Δείτε ακόμα: Το Cygnet έγινε επιτέλους πραγματική Aston Martin. Περίπου (+video)

Ωστόσο, υπήρξε ένα Aston Martin, που έμοιαζε τελείως παράταιρο με τα υπόλοιπα μοντέλα της βρετανικής μάρκας. Αυτό δεν ήταν άλλο από το Cygnet, αφού ήταν το Toyota iQ με τις περιποιήσεις της Aston Martin, εξωτερικά και στο εσωτερικό. Το Cygnet κατασκευάστηκε μεταξύ 2011 έως 2013, για να ρίξει το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων που είχε επιβάλλει η Ε.Ε. το 2012.

Εξωτερικά οι αλλαγές του υπερπολυτελούς iQ εστιάζονταν στο εμπρός και πίσω άκρο, ενώ η καμπίνα ήταν ντυμένη όλη με δέρμα και φουλ εξοπλισμένη, σύμφωνα με τα πρότυπα της βρετανικής πολυτελούς μάρκας.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το Toyota GRMN iQ Supercharger; (+video)

Κάτω από το μικρό καπό του Cygnet, φυσικά και δεν βρισκόταν κάποιος V8 κινητήρας, αλλά ο ίδιος και απαράλλακτος 1.33 λίτρων VVT-i ισχύος 98 ίππων και 125 Nm ροπής. Η μίνι και πιο οικονομική Astron Martin επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ., η τελική ταχύτητα έφτανε τα 170 χλμ./ώρα, η κατανάλωση ήταν 5,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 ήταν 116 γρ./χλμ. Στην Ελλάδα το Cygnet πωλούνταν καινούργιο στην τιμή των 35.000 ευρώ, ενώ μόλις 5 καινούργια τέτοια μοντέλα ταξινομήθηκαν. Στόχος της Aston Martin ήταν να πωληθούν 4.000 Cygnet το χρόνο, όμως συνολικά μόλις 300 βρήκαν αγοραστές, με αποτέλεσμα να σταματήσει γρήγορα η διάθεσή του.

Σήμερα, τα Aston Martin Cygnet που πωλούνται στην Ευρώπη δεν πρέπει να είναι παραπάνω από 10. Το ένα και μοναδικό που διατίθεται στην Ελλάδα, είναι και το καλύτερο από πλευράς χιλιομέτρων, αφού έχει τα λιγότερα. Συγκεκριμένα, ο χιλιομετρητής του έχει γράψει μόλις 5.237 χιλιόμετρα, από το Δεκέμβριο του 2014 που είναι ταξινομημένο.

Δείτε ακόμα: Πήγε την Aston Martin συνεργείο και «έκλαψε»

Τώρα αναζητά ένα νέο αγοραστή, οποίος θα κληθεί να το πληρώσει 8.900 ευρώ ακριβότερα από όταν ήταν καινούργιο, δηλαδή 43.900 ευρώ.