Στην Hyundai ο Sebastien Loeb!

Μια μεταγραφή που «θα ρίξει τα τσιμέντα» στις τάξεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Hyundai, καθώς είναι έτοιμη να ανακοινώσει την απόκτηση του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή WRC Sebastien Loeb!

Δείτε ακόμα: Πανέτοιμο για το Ντακάρ το Toyota Hilux (+video)

Σύμφωνα με το Autosport η συμφωνία είναι τελειωμένη υπόθεση και θα ανακοινωθεί επίσημα την προσεχή Πέμπτη, με τον Γάλλο θρύλο των αγώνων ράλλυ να κάθεται πίσω από το τιμόνι του i20 WRC για επιλεγμένο αριθμό αγώνων. Όπως αναφέρουν πηγές από την εργοστασιακή ομάδα των Κορεατών στο Π.Π.Ρ. η προσθήκη του Αλσατού δεν θα επηρεάσει τη σύνθεση των υπαρχόντων πληρωμάτων, με τους Thierry Neuville/Dani Sordo/Andreas Mikkelsen να παίρνουν κανονικά μέρος στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Η τύχη του 4ου οδηγού της ομάδας, Hayden Paddon, παραμένει αβέβαιη αλλά κατά πάσα πιθανότητα την δική του θέση θα πάρει ο Loeb.

Διαβάστε επίσης: «Τραπέζι» το Hyundai i30 N στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Το πότε θα τον δούμε να «χορεύει» με το i20 WRC για πρώτη φορά παραμένει επίσης άγνωστο, όμως θεωρείται απίθανο να είναι το επερχόμενο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Κι αυτό γιατί 6-20 Ιανουαρίου ο Loeb θα παλεύει με το Peugeot 3008 DKR στον θρυλικό αγώνα αντοχής του Ντακάρ. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκινάει στις 24 του ίδιου μήνα, κάτι που σημαίνει ότι για να προλάβουν το Μόντε Κάρλο οι Loeb-Daniel Elena, θα πρέπει να μπουν στο κόκπιτ του Hyundai χωρίς να έχουν κάνει καν δοκιμές. Φυσικά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, οπότε επικρατέστερο σενάριο είναι να κάνει το γαλλικό πλήρωμα πρεμιέρα στις χιονισμένες ειδικές του Ράλλυ Σουηδίας, το τριήμερο 14-17 Φλεβάρη, ή στις αγαπήμενες τους ειδικές στο Ράλλυ Κορσικής, 28-31 Μάρτη.

Get it on Google Play Download on the App Store