Στο δικό του ουρανό το πρώτο ηλεκτρικό Lexus

Η Lexus έχει ξεκαθαρίσει πως το πρώτο της ηλεκτρικό θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα αδελφά Toyota bZ4X και Subaru Solterra, διαθέτοντας τη δική του ταυτότητα. Η πρώτη του επίσημη εικόνα, κάτω από τον έναστρο ουρανό, μας προσφέρει την ιδανική αλληγορία.

Το RZ 450e βασίζεται στην πλατφόρμα e-TGNA και μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με τα bZ4X/Solterra. Σχεδιαστικά πάντως, και βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα, διατηρεί λίγες σχέσεις με τα «Toyobaru». Το πίσω μέρος εμφανίζεται σαφώς πιο δυναμικό, με την ενιαία διάταξη των φωτιστικών σωμάτων και το spoiler που σχηματίζεται στο τελείωμα του παρμπρίζ, διαχωρίζουν αισθητά τη θέση του Lexus από τα άλλα δύο ιαπωνικά EV. Οι πολυάκτινες ζάντες και η χαμηλότερη διαδρομή της ανάρτησης τονίζουν το σπορ προσανατολισμού του RZ450e, που έχει ήδη φανεί από τις εικόνες του πρωτοτύπου.

Στα μηχανικά μέρη θα πρέπει να περιμένουμε ίδια τεχνοτροπία με τα Toyota και Subaru. Όπως το δίδυμο bZ4X-Solterra, έτσι και το RZ 450e θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η βασική θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος, απόδοσης 204 ίππων και 265 Nm ροπής, ενώ η κορυφαία θα έχει κι άλλο ένα μοτέρ στον πίσω άξονα, καθιστώντας το τετρακίνητο και ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 218 άλογα/336 Nm. Η χωρητικότητα των μπαταριών θα είναι 71,4 και 72,8 kWh αντίστοιχα, με την αυτονομία να φημολογείται μεταξύ 460-520 χλμ.

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς και ο εσωτερικός κόσμος (από τον οποίο έχουμε ήδη δει το αεροπορικού τύπου τιμόνι, α λα Yoke της Tesla) του πρώτου EV Lexus, θα αποκαλυφθούν στις 20 Απριλίου.

Get it on Google Play Download on the App Store