Αυτή είναι η λύση για δρόμους δίχως κίνηση (+video)

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα, άλλοτε για να τονίσουμε την αναγκαιότητά τους και άλλοτε πάλι για να υπογραμμίσουμε πως ακόμη δεν είναι έτοιμα για κυκλοφορία, αφού χρειάζονται αρκετή εξέλιξη.

Δείτε ακόμη: Διαλύοντας μία Mercedes C230 Sports Coupe (+video)

Παρόλα αυτά, στο video που θα δούμε πιο κάτω, το κανάλι CGP Grey εξηγεί με αρκετά αναλυτικό και πειστικό τρόπο, γιατί υπάρχει κίνηση στους δρόμους και πως θα μπορούσαμε να την καταπολεμήσουμε. Ουσιαστικά, όπως αναφέρεται και στο video, οι ανθρώπινες αντιδράσεις είναι αυτές που προκαλούν την κίνηση σε δρόμους. Βλέπετε, δεν τηρούμε όλοι οι οδηγοί διαρκώς την ίδια απόσταση, δεν πηγαίνουμε με την ίδια ταχύτητα και σίγουρα δεν μπορούμε όλοι οι οδηγοί να επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Όλα αυτά όμως τα προβλήματα θα τα λύσουν, θεωρητικά τουλάχιστον, τα αυτόνομα αυτοκίνητα που θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Και αυτό γιατί θα πηγαίνουν όλα με την ίδια ταχύτητα, θα έχουν την ίδια απόσταση μεταξύ τους, θα φρενάρουν με την ίδια ένταση και θα μπορούν να επικοινωνούν, καθιστώντας ακόμη και τα φανάρια περιττά, αφού θα ρυθμίζουν μόνα τους την κυκλοφορία.

Διαβάστε επίσης: SEAT Arosa diesel vs BMW M5 (+video)

Φυσικά, αυτό θεωρητικά είναι εφικτό και με τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι. Πρακτικά όμως, θα ήταν αφελές αν περιμέναμε από όλους εκεί έξω να έχουν την ιδανική συμπεριφορά. Επομένως η τεχνολογία θα δώσει για ακόμη μία φορά τη λύση και για το πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους.

Get it on Google Play Download on the App Store