Στο σφυρί το Subaru Impeza WRC του Solberg!

Αν είχατε ποτέ την επιθυμία να αποκτήσετε ένα γνήσιο WRC αγωνιστικό αυτοκίνητο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Κι όχι ένα οποιοδήποτε WRC αγωνιστικό, αλλά αυτό με το οποίο έτρεχε ο Petter Solberg το 2004 και κέρδισε το Ράλι Ιαπωνίας.

Το Subaru Impreza S10 WRC δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών Silverstone Auction στις 22 Μαΐου. Το αγωνιστικό έχει ανακατασκευαστεί από τη Prodrive Legends και έχει επανέλθει πλήρως στην πρότερη κατάστασή του, δίνοντας τρομερή σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το «Pro-WRC 04008» ήταν το όγδοο μοντέλο που κατασκευάστηκε το 2004 από τη Prodrive και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Petter Solberg στο Ράλι Τουρκίας τον Ιούνιο του 2004, όπου κι απέσπασε την 3η θέση (όπου το είχε «τσουγκρίσει» κιόλας, οπότε ατρακάριστο δεν είναι).

Ακόμα ένα στοιχείο μοναδικότητας, είναι πως το συγκεκριμένο αγωνιστικό ο Solberg το είχε πάρει σπίτι του έπειτα από την νίκη του στην Ιαπωνία! Τόση αγάπη του είχε!

Το 2019 κατέληξε στα χέρια κάποιου ιδιώτη που είχε το απαραίτητο κεφάλαιο κι εν συνεχεία στάλθηκε στη Prodrive για πλήρη αποκατάσταση από τους τεχνικούς που είχαν εργαστεί στο αυτοκίνητο κατά την αγωνιστική του καριέρα. Ευτυχώς το τμήμα Legends είχε διατηρήσει όλα τα πρωτότυπα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου και των στοιχείων κατασκευής του 008 στο Ράλι Ιαπωνίας του 2004. Αυτό σήμαινε ότι κατάφεραν να αναδημιουργήσουν με ακρίβεια το αυτοκίνητο όπως ήταν για τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων όλων των προτιμήσεων του Solberg, από την ανάρτηση, μέχρι και τη θέση οδήγησης και των πεντάλ.

Όσοι έχοντες, στις 22 Μαΐου έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα γνήσιο αγωνιστικό και μάλιστα σε άριστη κατάσταση! Και που ξέρετε, μπορεί να σας πάει και βόλτα ο Solberg!

Θαυμάστε το και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store