Στόχος της VW το ID.4 να κοστίζει όσο το Tiguan!

H VW έχει μπει για τα καλά στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων, όπου μετά την επίσημη παρουσίαση του VW ID.3, στην Φρανκφούρτη μας προανήγγειλε και τον ερχομό ενός ηλεκτρικού SUV, του ID.4.

Το νέο ηλεκτρικό και πολλά υποσχόμενο SUV, η γερμανική μάρκα θέλει να το προσφέρει σε εξαιρετικά προσιτή τιμή, κοντά σε αυτή του Tiguan.

Δείτε ακόμα: Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας του VW Polo

Το νέο ηλεκτρικό crossover θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του ομίλου, κάτι που επιτρέπει στην VW να μειώσει αρκετά τα κατασκευαστικά κόστη του μοντέλου και κατ᾽ επέκταση την τελική τιμή για τον αγοραστή. Κάτι που ανέφερε και σε δηλώσεις του ο Scott Keogh, CEO της VW Αμερικής, ο οποίος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια, ώστε το κόστος του μελλοντικού ηλεκτρικού να παραμείνει σε χαμηλά, για την τεχνολογία που προσφέρει, επίπεδα τιμής. Τιμή που θα είναι παραπλήσια με αυτή ενός VW Tiguan. Αν αυτός ο στόχος επιτευχθεί, τότε η τιμή του ID. 4, θα είναι χαμηλότερη κατά 10.000 ευρώ από αυτή του Tesla Model 3, μοντέλο που η VW το θέτει σε ευθεία αντιπαράθεση με το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε το 7θέσιο VW Tiguan Allspace (τιμές & εκδόσεις)

Να θυμίσουμε πως το νέο VW ID.4 πέρα από την πλατφόρμα ΜΕΒ, θα κινείται από τους ηλεκτροκινητήρες του ID.3., αλλά με ελαφρώς αυξημένη ισχύ, η οποία θα αγγίζει τους 300 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store