Στοκάρισε με Tesla η Ελλάδα. Δείτε τις τιμές τους.

Εδώ και χρόνια τώρα, τα μοντέλα της Tesla τα γνωρίζαμε από φωτογραφίες και βίντεο, που προέρχονταν κυρίως από την αγορά των Η.Π.Α. Ωστόσο, η αμερικανική φίρμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ήδη διεισδύσει και στην Ευρώπη, ενώ ακόμα και στην Ελλάδα άρχισαν και κυκλοφορούν κάποια λίγα.

Τον περασμένο Μάρτιο η Tesla έκανε μια ξαφνική άνοδο στην Ελλάδα, αφού ταξινομήθηκαν 164 καινούργια μοντέλα, έναντι 1 τον Φεβρουάριο και 3 τον Ιανουάριο. Έτσι, η Tesla βρέθηκε στην πρώτη θέση σε πωλήσεις στη χώρα μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και στη μεσαία κατηγορία με τα 168 συνολικά Tesla Model 3. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 168 Tesla βρίσκονται στους δρόμους, μιας και πολλά από αυτά είναι αυτοκίνητα σε απόθεμα, που αναζητούν τους νέους ευκατάστατους αγοραστές τους.

Και λέμε ευκατάστατους, γιατί τα στοκ Tesla Model 3 που υπάρχουν διαθέσιμα για άμεση αγορά, πωλούνται στις τιμές των 46.970 ευρώ και 48.170 ευρώ. Όπως φαίνεται όμως «λεφτά υπάρχουν» και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρουν τους νέους κατόχους τους. Όλα τα Model 3 είναι εκδόσεις Standard Range Plus με πίσω κίνηση και σε τέσσερις αποχρώσεις: λευκό, γκρι, μαύρο και μπλε. Όλα περιλαμβάνουν 18άρες ζάντες, την κεντρική οθόνη αφής των 15 ιντσών, το autopilot, εμπρός ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, φιμέ γυάλινη οροφή, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και σίγουρα όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας (δεν υπάρχει εκτενής αναφορά του εξοπλισμού).

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Model 3 Standard Range Plus διαθέτει μονό ηλεκτροκινητήρα ισχύος 283 ίππων και 450 Nm ροπής, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ./ώρα. Το πισωκίνητο μεσαίο μοντέλο των 1.745 κιλών συνολικού βάρους, εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, η οποία προσφέρει θεωρητική αυτονομία 448 χλμ. (WLTP).

Επίσης, παρέχεται 4ετής εγγύηση / 80.00 χλμ., συν 8ετής εγγύηση / 160.000 χλμ. για την μπαταρία και τη μονάδα μηχανισμού κίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store