SUV το πρώτο ηλεκτρικό της Lamborghini!

Τον περασμένο Μάιο η Lamborghini ανακοίνωσε τα μελλοντικά πλάνα της, επιβεβαιώνοντας πως από το 2024 θα έχει μια πλήρη ηλεκτρική γκάμα, με το πρώτο ηλεκτρικό να μας συστήνεται στα τέλη της δεκαετίας.

Χθες ο ισχυρός άντρας της μάρκας, ο Stephan Winkelmann έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lamborghini, λέγοντας ότι θα είναι ένα 2+2 θέσεων αυτοκίνητο με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα σε μεγάλο βρετανικό μέσο, «Είναι ξεκάθαρο πως σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini, η προσέγγισή μας είναι σαφής. Η ηλεκτροδότηση είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και εμείς θα προσφέρουμε ένα εντελώς νέο μοντέλο. Αν καταλήξουμε σε διάταξη 2+2 θέσεων, θα ενταχθούμε ξανά σε μια κατηγορία που δεν δραστηριοποιούμαστε εδώ και δεκαετίες». Ο Winkelmann περιέγραψε το επερχόμενο μοντέλο ως πιο ευέλικτο από την Urus, κάτι που μεταφράζεται πως θα επηρεαστεί λιγότερο από την γνώριμη προσέγγιση της Lamborghini, δίνοντας περισσότερη ελευθερία σε σχεδιαστές και μηχανικούς. Ακόμα είναι νωρίς για το πως θα είναι η τελική μορφή του αυτοκινήτου, με τον σχεδιασμό να οριστικοποιείται αργότερα εντός του έτους. Επιπλέον ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini ανέφερε πως η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποια εξαρτήματα θα προορίζονται αποκλειστικά για εκείνη και ποια θα μοιράζονται με τις υπόλοιπες μάρκες του Ομίλου VW.

Αυτό αφορά τις πλατφόρμες, τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τις μπαταρίες, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νέο ηλεκτρικό της Lamborghini να βασίζεται στην επερχόμενη αρχιτεκτονική Artemis. Στην ίδια θα «πατάει» και το επόμενο Audi A8, αλλά και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley. Πιθανότατα το πλήρως ηλεκτρικό crossover της Lamborghini θα εξοπλίζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης, τετρακίνηση και μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας για μέγιστη αυτονομία. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο από την Sant’ Agata αναμένεται να έρθει το αργότερο έως το 2028. Μέχρι τότε, η Lamborghini θα προσφέρει plug-in υβριδικά μοντέλα, όπως και την ανανεωμένη Urus. Επιπλέον, του ντεμπούτου του πρώτου EV της Lamborghini το 2028 θα ακολουθήσει ένα ακόμα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα είναι η ηλεκτρική version της Urus.

Get it on Google Play Download on the App Store