Suzuki Jimny για… αγροτικές εργασίες!

Η «Yomper 4×4», είναι μία βρετανική εταιρεία start-up, η οποία έχει τις εγκαταστάσεις της στο West Yorkshire και το «Yomper SUV», είναι το πρώτο μοντέλο που δημιούργησε ποτέ. Και αν για κάποιο λόγο σας φαίνεται «οικείο», είναι διότι βασίζεται στο δημοφιλέστατο Suzuki Jimny, της προηγούμενης γενιάς, όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες.

Μπορεί ακόμα και η ίδια η Suzuki να έχει δοκιμάσει «πειραματισμούς» μιας ενδεχόμενης έκδοσης pick-up του σημερινού Jimny, όπως το πρωτότυπο Sierra Pickup Style του 2019, ωστόσο το Yomper επιμένει στις… «παλιές» αξίες. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Giles Walker, αρκετοί προσπάθησαν στο παρελθόν να κάνουν κάτι παρόμοιο, αλλά όπως πιστεύει ο ίδιος, κανένας με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Και όπως φαίνεται από τις εικόνες, μάλλον έχει δίκιο. Διότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο απόλυτα λειτουργικό και προσεγμένο μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια. Από ότι ισχυρίζεται ο ίδιος, η αγορά είχε την ανάγκη ενός ευέλικτου μικρού SUV, με δυνατότητες για αγροτικές εργασίες. Να μεταφέρει αντικείμενα σε εκτός δρόμου επιφάνειες δίχως πρόβλημα και να είναι ακόμη πρακτικότερο σε δραστηριότητες στη φύση.

Το Yomper διατίθεται σε δύο παραλλαγές, την Bergan και την Commercial, οι οποίες διαθέτουν επιμηκυμένο αμάξωμα, σε σχέση με το συμβατικό Jimny, δύο θέσεις για επιβάτες και φυσικά την επιπρόσθετη καρότσα. Οι διαφορές τους εντοπίζονται στο μεταξόνιο που είναι μακρύτερο κατά 225 ίντσες (571 χλστ.) στο Bergan και κατά 275 (698 χλστ.) για το Commercial.

Συγκεκριμένα, το Bergan έχει μεγαλύτερο πρόβολο στο πίσω μέρος και κομμένη οροφή αντί… καρότσας, ενώ στο ελαφρώς μακρύτερο Commercial, έχει τοποθετηθεί μια μεταλλική φαρδύτερη καρότσα με δυνατότητα ανοίγματος των πλαϊνών μερών για ευκολότερη φόρτωση των εκάστοτε αποσκευών. Επιπλέον, τα δύο μοντέλα είναι εφοδιασμένα με χωμάτινα ελαστικά, ποδιές και ράγες οροφής.

Το Yomper 4×4 χρησιμοποιεί τον εργοστασιακό 16βάλβιδο κινητήρα των 1.3 λίτρων της Suzuki, μαζί με το ίδιο 5άρι χειροκίνητο σασμάν, αν και έχουν υποστεί ελαφρές βελτιώσεις για να ενισχυθεί η αντοχή τους. Εξακολουθεί και παραμένει το ίδιο σύστημα τετρακίνησης, ενώ το μέγιστο φορτίο που μπορούν να δεχθούν τα pickups φτάνει τα 500 κιλά.

Η τιμή που κοστίζει ένα Yomper στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινά από τα 23.800 ευρώ, περίπου. Οι υφιστάμενοι κάτοχοι ενός «απλού» Jimny, μπορούν επίσης να επισκεφθούν την εταιρεία, ώστε να συζητήσουν ενδεχόμενες μετατροπές στο αυτοκίνητό τους, με το ανάλογο κόστος.

Get it on Google Play Download on the App Store