Σβήνουν οι οθόνες στις Porsche Taycan

Όσο τα αυτοκίνητα γίνονται πιο πολύπλοκα και high tech, τόσο θα είναι ευάλωτα σε βλάβες ηλεκτρονικών. Η εκτενέστατη παρουσία οθονών επιφυλάσσει τους ανάλογους κινδύνους, όπως διαπίστωσε η Porsche με την Taycan.

Η φίρμα από το Τσουφενχάουζεν εξέδωσε πρόγραμμα ανάκλησης για το ηλεκτρικό της μοντέλο, έπειτα από αναφορές που κατατέθηκαν στο National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Ο αμερικανικός οργανισμός δέχτηκε καταγγελίες από ιδιοκτήτες Taycan, που ανέφεραν πως μετά την εκκίνηση του αυτοκινήτου δεν ενεργοποιείται η κεντρική οθόνη αφής των 10,9 ιντσών, ούτε η προαιρετική στη μεριά του συνοδηγού που δημιουργεί την ενιαία διάταξη των 16,1 ιντσών, αλλά ούτε και η κεκλιμένη των 8,4 ιντσών στη βάση του ταμπλό. Με άλλα λόγια, μόνο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ανάβει.

Το NHTSA έκρινε πως αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να εξελιχθεί σε δυνητικά επικίνδυνη, καθώς δεν λειτουργεί η κάμερα οπισθοπορείας και ο περιμετρικός έλεγχος του αμαξώματος. Κατά συνέπεια έστειλε ντιρεκτίβα στην Porsche για ανάκληση, την οποία οι Γερμανοί ακολούθησαν και καλούνται να επισκευάσουν 12.490 Taycan από την αγορά της Βορείου Αμερικής, με χρονολογία κατασκευής Οκτώβρη 2019 – Απρίλη 2022. Το πρόβλημα θα επιλυθεί με αναβάθμιση λογισμικού, που θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατόχους Taycan – ανεξάρτητα αν τα αυτοκίνητά τους επηρεάζονται από την ανάκληση.

Get it on Google Play Download on the App Store