Συνεργασία BMW-Mercedes για νέες πλατφόρμες ηλεκτρικών;

Η συνεργασία των δυο κολοσσών έχει απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, ώστε να αναπτυχθούν νέες πλατφόρμες που θα χρησιμοποιούν τα μελλοντικά μοντέλα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters, οι δυο μεγάλοι κατασκευαστές βρίσκονται σε συνομιλίες για την κατανομή του κόστους εξέλιξης για νέες πλατφόρμες. Αυτές αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε νέα compact και μεσαία μοντέλα, τα οποία θα είναι ηλεκτρικά, ενώ οι ίδιες πλατφόρμες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμη: Συνεργασία BMW – Daimler για την αυτόνομη οδήγηση!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτής της συνεργασίας θα μπορεί να φέρει σημαντική μείωση κόστους σε κάθε εταιρεία, η οποία μπορεί να αγγίξει τα 7,9 δις. δολάρια, εντός μια επταετίας. Νούμερο το οποίο θα μπορεί να αυξηθεί, αν οι αντίστοιχες πλατφόρμες προσαρτηθούν και σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Βέβαια, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια και είναι πιθανό τα σχέδια να μεταβληθούν ανάλογα.

Διαβάστε επίσης: Νέο βασικό και φθηνότερο SUV από την Tesla

Υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία ήταν ανοιχτή σε μια ευρύτερη συνεργασία με τη Daimler, αλλά σίγουρα απαιτεί να βρεθεί το σημείο τομής το οποίο θα είναι επωφελές και για τις δύο εταιρείες. Προς το παρόν κανείς από τους δυο κατασκευαστές δεν έχει επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, πέρα από το ότι υπάρχουν επαφές για από κοινού εξέλιξη αυτόνομων αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store