Συνεργασία BMW – Daimler για την αυτόνομη οδήγηση!

Ακόμα μια συνεργασία για τις δυο κολοσσιαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, που αφορά την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Η BMW και η Daimler συμφώνησαν να εξελίξουν από κοινού, ώστε να μειωθεί ο χρόνος, αλλά και το κόστος ανάπτυξης, την αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3 και 4, που περιλαμβάνει αυτόνομη οδήγηση, συστήματα υποστήριξης του οδηγού, αλλά και τεχνολογία αυτόνομου παρκαρίσματος.

Δείτε ακόμη: Όλα έτοιμα για την κοινοπραξία BMW – Mercedes

Όλα τα ανωτέρω συστήματα αναμένεται να είναι έτοιμα για κυκλοφορία το 2020. Για τη νέα αυτή συνεργασία, τοποθετήθηκε κι ο Klaus Fröhlich, υπεύθυνος του στρατηγικού σχεδιασμού της BMW, ο οποίος ανέφερε: «Ακολουθούμε τη στρατηγική μας, κατορθώνοντας παράλληλα να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία δυο ηγετών στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας, έτσι ώστε να φέρουμε νωρίτερα στο αγοραστικό κοινό αυτά τα σπουδαία συστήματα που θα βελτιώσουν κατά πολύ την οδηγική ασφάλεια».

Διαβάστε επίσης: Video: Αυτόνομη οδήγηση Mercedes E-Class στην Ελλάδα

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ανέφεραν συγκεκριμένα τις τεχνολογίες πάνω στις οποίες θα συνεργαστούν, αλλά δήλωσαν ότι αυτή η νέα συνεργασία θα επιτρέψει την κυκλοφορία ορισμένων νέων καινοτόμων συστημάτων στην αγορά μόλις στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Τόσο η BMW όσο και η Daimler εργάζονται πάνω στην αυτόνομη τεχνολογία αρκετά χρόνια τώρα. Προς το παρόν η BMW χρησιμοποιεί 70 αυτοκίνητα για δοκιμές, με στόχο την έναρξη της παραγωγής των πρώτων αυτόνομων αυτοκινήτων επιπέδου 3 το 2021. Από την άλλη, η Daimler δουλεύει πάνω στα αυτόνομα συστήματα επιπέδου 4 και 5, τα οποία θα επιτρέπουν την πλήρη αυτονομία, τόσο κατά την οδήγηση όσο και για την στάθμευση.

Get it on Google Play Download on the App Store