Συνεργείο Tesla ζήτησε 16.000 δολάρια για ζημιά 700!

Το τι μπορεί να δει και ακούσει κάποιος από συνεργείο, επαφίεται καθαρά στη φαντασία του καθενός. Ειδικότερα από όσους ψάχνουν τρόπους να θησαυρίσουν ή απλά, ακολουθούν τη γραμμή που δίνει η εκάστοτε εταιρία. Η Tesla δεν μπορούμε να πούμε πως φημίζεται για τις after sales υπηρεσίες της, με ακόμα ένα περιστατικό κατόχου Model 3 να προσθέτει κηλίδες στην υστεροφημία της εταιρίας.

Ο Donald Bone οδηγούσε αμέριμνος το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του, μέχρι που χτύπησε κάποιου είδους συντρίμια. Το χτύπημα προκάλεσε βλάβη στη συστοιχία των μπαταριών, οδηγώντας σε απώλεια υγρών. Ο Bone έριξε μια ματιά στο πάτωμα του Model 3 και δεν είδε κάποια συνταρακτική εικόνα, οπότε υπέθεσε πως η επισκευή θα ήταν ζήτημα μερικών εκατοντάδων δολαρίων. Το πόρισμα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, ωστόσο, παραλίγο να του προκαλέσει ανακοπή. Οι μηχανικοί της Tesla έκριναν πως η ζημιά ήταν μη επισκευάσιμη, προκρίνοντας ως λύση την αντικατάσταση ολόκληρης της μπαταρίας! Προφανώς η εγγύηση δεν κάλυπτε τη ζημιά, ενώ για κακή τύχη του Αμερικανού το ίδιο ίσχυε και με την ασφάλεια. Κάτι που σήμαινε πως θα έπρεπε να βάλει 16.000 δολάρια (13.550 ευρώ) -όσο στοιχίζει ολόκληρη η συστοιχία- από την τσέπη του!

Νιώθοντας πως τον εξαπατούν, απευθύνθηκε σε ανεξάρτητο συνεργείο ηλεκτρικών, το οποίο λειτουργεί με πρώην εργαζομένους της Tesla! Η εξέταση της μπαταρίας έδειξε πως από την επαφή με τα συντρίμμια, ένα σωληνάκι χτύπησε σε μια τάπα και σκίστηκε, με αποτέλεσμα την απώλεια υγρού. Η «μη επισκευάσιμη» ζημιά δηλαδή, ήταν ένας σωλήνας και μια τάπα. Με τα εργατικά -που πήραν το μεγαλύτερο μερίδιο του κόστους, καθώς έπρεπε να αφαιρεθεί η μπαταρία- η επισκευή τελικά κόστισε μόλις 700 δολάρια (592 ευρώ)! Προς παρηγοριά του φίλτατου Donald πάντως, υπάρχουν και χειρότερα.

Σε μια παρόμοια περίπτωση, όπου ένα πιο μεταχειρισμένο Model 3 είχε βγει από την εγγύηση για δυο μήνες, η λύση επίσης ήταν αντικατάσταση της μπαταρίας, έναντι 20.000 δολαρίων – τη στιγμή που η αξία ολόκληρου του αυτοκινήτου έφτανε τις 25.000!

Get it on Google Play Download on the App Store