Τα αγωνιστικά Ford Sierra RS500 αναβιώνουν!

Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που πάτησαν πίστα τα τελευταία 40 χρόνια, αναβιώνει σε σύγχρονη εκδοχή. Ο λόγος για το Ford Sierra Cosworth RS500!

Η βρετανική εταιρία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων CNC Motorsport AWS ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 3 νέα αγωνιστικά Sierra Cosworth RS500 Group A, όμοιων προδιαγραφών με της ομάδας Andy Rouse Engineering, που συμμετείχε στο BTCC με το αξέχαστο Ford από το 1987 μέχρι το 1990. Τα νέα Sierra RS500 θα εξελιχθούν σε συνεργασία με την ARE και με γνώμονα τη συμμετοχή σε ιστορικούς αγώνες, όπως οι διοργανώσεις Silverstone Classic και Motor Racing Legends.

Τα καινούργια RS500 θα βασιστούν σε αχρησιμοποίητα σασί και αμαξώματα από τα τέλη της δεκαετίας του 80, αλλά με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας της FIA. Ρεζερβουάρ και roll cage θα είναι σύννομα με τους σημερινούς κανονισμούς, προκειμένου να είναι δυνατή η συμμετοχή των αυτοκινήτων σε αγώνες, ενώ τα υπόλοιπα εξαρτήματα -όπως βάσεις ανάρτησης και σύστημα εξαγωγής- θα είναι μεν ολοκαίνουργια, αλλά υλοποιημένα κατά τις προδιαγραφές των Sierra της Andy Rouse Engineeing στα 80’s.

Τα ίδια ισχύουν για την καρδιά της κατασκευής. Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας της Cosworth θα είναι εντελώς νέος, αλλά θα βασίζεται στις αρχικές προδιαγραφές. Οι ‘Αγγλοι δεν αναφέρουν λεπτομέρειες, πέρα από το «ζουμί»: πως η ισχύς αναμένεται να κυμαίνεται σε επίπεδα υψηλότερα των 575 ίππων! Η κίνηση εννοείται πως θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου της Getrag και μπλοκέ διαφορικού.

Κάθε RS500 θα παραδοθεί στον αγοραστή σε λευκό χρώμα, με την αρχική τιμή να ορίζεται στις 185.000 λίρες (218.400 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store